FAQ's

Is de verzameling van blogs op LegalTalk compleet?
LegalTalk pretendeert niet compleet te zijn. Het doel is om zoveel mogelijk relevante juridische blogs te verzamelen.

Hoe verzamelt LegalTalk haar blogs?
LegalTalk verzamelt en indexeert blogs op basis van de RSS feed van de betreffende blog website. De eerste alinea van een blogpost wordt weergegeven op LegalTalk. Om de blogpost verder te kunnen lezen wordt u doorverwezen naar het originele blog. 
 
Ik mis een blog op LegalTalk, kan ik deze aanmelden?
In principe kan elke juridische blog op de website worden aangemeld. Echter Boom Juridische uitgevers behoudt zich het recht voor blogs niet op te nemen indien deze als niet passend worden ervaren binnen het concept. Klik hier om een blog aan te melden.

 

Ik heb een blog gepubliceerd op de blogpagina van mijn kantoor, maar deze wordt niet op LegalTalk gepubliceerd?
Er zijn drie opties:
1) De blog is (nog) niet aangemeld bij LegalTalk. Klik op de Homepage op 'Blog aanmelden' om dit alsnog te doen;
2) De RSS feed van uw kantoor staat niet ‘open’; of
3) Er is wel een RSS feed en deze wordt gelezen maar de RSS feed bevat helaas geen informatie over de auteur van het betreffende artikel. In dat geval kan LegalTalk niet bepalen wie de auteur van het artikel is vanuit een een specifiek kantoor. In dergelijke gevallen is ervoor gekozen om artikelen te plaatsen onder “Redactie [naam kantoor]”.
Mogelijk kan uw websitebeheerder de RSS feed van het door u geschreven artikel uitbreiden met uw naam. Als dat mogelijk is, zijn we in staat om de naam van de auteur te vermelden op LegalTalk.nl.
Indien gewenst kan uw websitebeheerder contact opnemen via info@legaltalk.nl om na te gaan hoe ervoor kan worden gezorgd dat uw blog wordt ingelezen en gepubliceerd.

 

Waarom moet ik mij abonneren?
Door u te registreren kunt u uw persoonlijke profiel instellen. Daarnaast kunt u een attendering instellen zodat u direct een mail ontvangt als er een blogartikel verschijnt dat voldoet aan uw profiel.

Hoe zie ik op LegalTalk alleen mijn favorieten?
Log in op LegalTalk en vink in de linkerkolom 'Activeer mijn persoonlijke filter (zie mijn account)'.
 
Hoe kan ik reageren op een blog?
Reacties plaatsen doet u op de blogsite zelf. Nadat u 'lees verder' heeft aangeklikt wordt u doorgeleid naar de blogsite zelf. Daar kunt u - als daarin is voorzien - reageren op de blog.