Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

IE-Forum

EUIPO kondigt de derde editie van de DesignEuropa Awards aan

door REDACTIE IE-FORUM 22-10-2019 E-5daeb6df-9474-4260-a47f-3c41c35ff8c2.pEen eerbetoon aan excellentie in design en designmanagement. De DesignEuropa Awards, inmiddels toe aan hun derde editie, benadrukken het belang van design als stuwende kracht voor economische groei. De inschrijvings- en nominatieperiode voor de DesignEuropa Awards begint vandaag, 21 oktober 2019, en eindigt op 20 april 2020. Lees hier verder. »»
Mr. Weblog

Kees Blankman over het ouderenrecht

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-10-2019 Mr. van de week is Kees Blankman, bijzonder hoogleraar juridische bescherming van ouderen en meerderjarigen met beperkingen aan de Vrije Universiteit. Vrijdag 24 oktober spreekt hij zijn oratie uit, waarmee hij zijn ambt officieel aanvaardt. De titel van uw rede: Maatwerk bij juridische ondersteuning en bescherming van ouderen. Wat bedoelt u met die juridische ondersteuning? […] Het bericht Kees Blankman over het ouderenrecht verscheen eerst op M »»
Mr. Weblog

Ondermijning ‘oprollen, afpakken, voorkomen’

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-10-2019 Het kabinet zet een breed offensief in tegen georganiseerde ondermijnende criminaliteit. De aanpak van de criminele (drugs)industrie wordt versterkt en de samenleving wordt ‘weerbaarder’ gemaakt tegen wat minister Grapperhaus noemt: het gif van crimineel geld, bedreigingen, intimidaties en liquidaties waardoor ondermijning dreigt. De moord op advocaat Derk Wiersum kan worden gezien als de druppel: wederom […] Het bericht Ondermijning ‘oprollen, a »»
Mr. Weblog

Na de boeren nu de advocaten naar Den Haag

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-10-2019

De Nederlandse Orde van Advocaten roept ‘alle advocaten’ op om donderdag 7 november naar Den Haag te gaan. Dan debatteert de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid over (onder andere) de gefinancierde rechtsbijstand. Laat aan de politiek zien en horen dat dat u staat voor de rechtzoekende en dat u zich keert tegen de afbraak […]

Het bericht Na de boeren nu de advocaten naar Den Haag verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

De ingebrekestelling: wat is een redelijke termijn?

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-10-2019 In het contractenrecht geldt de ingebrekestelling nogal eens als de doos van Pandora. Als de prestatie van de contractspartij (bijvoorbeeld een aannemer) niet aan de gemaakte afspraken voldoet, moet die contractspartij in beginsel een tweede kans krijgen, om alsnog aan zijn verplichtingen te voldoen.* Die tweede kans wordt geboden via een ingebrekestelling. Een ingebrekestelling is een […] Het bericht De ingebrekestelling: wat is een redelijke te »»