Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Unieke masterclass ‘Actualiteiten burgerlijk procesrecht in historische context’ in Krakau

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-03-2019 Toegang tot goede, onafhankelijke en onpartijdige rechtspraak is van groot belang. Dit was en is echter niet altijd vanzelfsprekend. In de masterclass ‘Actualiteiten burgerlijk procesrecht in historische context’ komt niet alleen het huidige Nederlandse civiele procesrecht aan de orde, maar wordt – ter verdieping en verbreding – in een tweetal lezingen ook aandacht besteed aan […] Het bericht Unieke masterclass ‘Actualiteiten burgerlijk procesrec »»
Mr. Weblog

Stressloos op vakantie als advocaat moet kunnen

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-03-2019

De telefoon uitzetten, de laptop op zwart en de dossiers in de tas laten zitten is voor veel advocaten en notarissen moeilijk. Zelfs op vakantie blijft het werk doorgaan. Dan kun je dus maar beter een zonnige bestemming uitkiezen waar je tussen het werk door van lekkere hapjes, van witte zandstranden en van een azuurblauwe […]

Het bericht Stressloos op vakantie als advocaat moet kunnen verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

NN verruilt SRK Rechtsbijstand voor DAS

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-03-2019 De rechtsbijstandportefeuilles van Nationale-Nederlanden en ING gaan per 1 juli over van SRK Rechtsbijstand naar DAS. DAS en Nationale-Nederlanden hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Daarin is vastgelegd dat DAS voor een periode van drie jaar de uitvoering zal gaan doen van de rechtsbijstandsportefeuilles van NN en ING. Op dit moment worden deze uitgevoerd door SRK Rechtsbijstand. […] Het bericht NN verruilt SRK Rechtsbijstand voor DAS »»
Mr. Weblog

CRvB start met Nieuwsbrief Jurisprudentie

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-03-2019 Geïnteresseerden in de jurisprudentie van de Centrale Raad van Beroep kunnen deze voortaan makkelijk volgen via de nieuwsbrief die het gerecht heeft opgezet. De Nieuwsbrief Jurisprudentie verschijnt maandelijks en bevat een overzicht van de belangrijkste uitspraken die in de afgelopen maand zijn gepubliceerd op rechtspraak.nl. Het is dus geen volledig overzicht van alle uitspraken van […] Het bericht CRvB start met Nieuwsbrief Jurisprudentie vers »»
Mr. Weblog

De internationalisering van de bedrijfsjurist

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-03-2019 De ontwikkelingen rond Brexit, toenemende spanningen over internationale handelsverdragen, strengere Europese regels over privacybescherming en duurzaamheid: het werk van bedrijfsjuristen heeft steeds meer internationale aspecten. Dat vraagt om andere expertise en vaardigheden. In een artikel in het nieuwe nummer van Mr., dat vrijdag verschijnt, vertellen drie bedrijfsjuristen wat dit in de praktijk betekent. Niet alleen […] Het bericht De intern »»