Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Internetrecht door Arnoud Engelfriet

Help, komen Amerikaanse softwarepatenten nu toch weer terug ondanks Alice?

door REDACTIE INTERNETRECHT DOOR ARNOUD ENGELFRIET 14-01-2019 Door ICT-jurist Arnoud Engelfriet. Softwarepatenten in de VS gaan een comeback maken, las ik bij Ars Technica. Het Amerikaanse Patentbureau USPTO heeft nieuwe richtsnoeren gemaakt voor de behandeling van software-uitvindingen, en rekt daarin de regels flink op in het voordeel van aanvragers. Dit op gezag van het notoir patentvriendelijke Court of Appeals for the Federal Circuit, dat een bijzin... Lees verder Het bericht Help, komen Amerikaanse so »»
Kracht Advocatuur Blog

Is de rechtspraak te verfijnd geworden?

door REDACTIE KRACHT ADVOCATUUR BLOG 14-01-2019 In het NRC van vrijdag 11 januari, schreef de ‘juridisch commentator’ Folkert Jensma een stukje naar aanleiding van uitspraken van scheidend Raad voor de Rechtspraak-voorzitter Frits Bakker. Jensma had aan Bakker nog wel wat te vragen, zo schreef de commentator … Lees verder »»
Publiekrecht en Politiek

Rapport staatscommissie-Remkes mist politieke steun

door REDACTIE PUBLIEKRECHT EN POLITIEK 14-01-2019 Een deel van de bevolking voelt zich niet vertegenwoordigd in het politieke stelsel en daarom moet het stelsel bij de tijd worden gebracht. Dat is het kernprobleem dat door de Staatscommissie-Remkes is neergelegd in  haar eindrapport. Er worden mooie historische vergezichten geschetst en de feitelijke analyse van de staatscommissie is degelijk en overtuigend. Maar de […] »»
AMS Advocaten

Kan bank zorgplicht schenden door woning te veilen?

door REDACTIE AMS ADVOCATEN 14-01-2019 Het is inherent aan executieveilingen dat huizen op een veiling weggaan voor een bedrag lager dan de marktwaarde. Mede als gevolg daarvan ontstaat dan vaak een restschuld. Die restschuld moet in beginsel aan de hypotheekverstrekker (veelal een bank) worden terugbetaald. De bank heeft in de executiefase (d.w.z. de fase waarin de bank een woning veilt) echter niet helemaal vrij spel. Ook in die fase heeft de bank zorgplicht. Advocaat Hein Hoogendoo »»
AMS Advocaten

Curator die dagvaarding aan bestuurder enkel openbaar betekende door rechtbank teruggefloten

door REDACTIE AMS ADVOCATEN 14-01-2019 Sommige mensen staan, terwijl zij wel gewoon in Nederland wonen, niet in de gemeentelijke basisadministratie ingeschreven. Zij hebben dan formeel geen vaste woon- of verblijfplaats. Als iemand een gerechtelijke procedure tegen iemand wil opstarten gebeurt dat normaal gezien door een deurwaarder een dagvaarding te laten betekenen op het adres waar de desbetreffende persoon ingeschreven staat. Maar wat nu als iemand, al dan niet expres, nergens (me »»