Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Solv Advocaten

Verbod geoblocking en de gevolgen voor cross border e-commerce

door TOMAS WEERMEIJER 28-03-2017 Kort geleden werd ik door Emerce geïnterviewd over de voorgestelde geoblocking-verordening van de EU. Daarover schreven mijn collega Nina en ik eerder dit stuk in het Tijdschrift voor Internetrecht. Benieuwd naar de gevolgen van de verordening voor ecommerce binnen de EU? Het interview is inmiddels in een artikel verwerkt en op Emerce geplaatst: hier kun je het teruglezen. »»
Solv Advocaten

FinTech: de hoogste tijd voor een grote doorbraak

door TOMAS WEERMEIJER 27-02-2017 De term “FinTech” zal bij een groot deel van onze lezers wel een belletje doen rinkelen. Misschien komen daarbij ook al bepaalde associaties naar boven: Adyen, Bux, Tikkie en Bunq zijn bekende (Nederlandse) spelers. Ook SOLV adviseert steeds meer partijen die zich in de FinTech-wereld begeven, of -  in normaal Nederlands -  die zich bezighouden met technologische innovaties in de financiële sector. FinTech is als begrip echter nog lang niet bij »»
Solv Advocaten

Morgen: Young Digital Roundtable: Technology vs. Compliance

door TOMAS WEERMEIJER 25-01-2017 Morgen, 26 januari, organiseert SOLV in samenwerking met Blinklane Consultancy de tweede editie van de “Young Digital Roundtable”: een evenement voor jonge professionals (tot ca. 35 jaar) die zich bezig houden met digitale innovatie.   Het onderwerp van deze Roundtable is “Technology vs. Legal Compliance” en staat in het teken van informeren en discussiëren over technologische ontwikkelingen binnen een juridisch kader. Daarbij zullen we verschil »»
Solv Advocaten

Smartphone in het verkeer; Nederland zegt ‘niet langer meer’!

door TOMAS WEERMEIJER 25-01-2017 Driekwart van de Nederlanders is voor een verbod op het actief bedienen van de telefoon op de fiets. Dit blijkt uit het op zondag gepubliceerde onderzoek ‘Draagvlak telefoongebruik tijdens het fietsen’, gedaan in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Mei 2016 liet Melanie Schultz, minister van Infrastructuur en Milieu, weten te werken aan een verbod op  appen op de fiets. Ook zullen er  strengere regels komen voor bellen op de »»
Solv Advocaten

Jaaroverzicht Internetrecht

door TOMAS WEERMEIJER 30-12-2016 Ook het thema internetrecht kwam in 2016 uitgebreid aan de orde. GeenStijl/Sanoma, hackbevoegdheden, aansprakelijkheid voor WiFi-netwerken, nepnieuws en eBooks zijn slechts enkele hoogtepunten. Hieronder een overzicht van de onderwerpen die wij op onze blog behandelden. Net zoals in 2015 schonken wij dit jaar in onze blog aandacht aan de zaak (of het epos) Sanoma/GeenStijl. In april aan de conclusie van de AG van het HvJ en in september was daar »»