Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Wet amicus curiae is in consultatie gegaan

door REDACTIE MR. WEBLOG 15-10-2019

Het kabinet wil het mogelijk maken dat ook anderen dan de bij een rechtszaak betrokken partijen de gelegenheid kunnen krijgen om in die zaak een inbreng te leveren. Ook moeten rechters van de Raad van State kunnen deelnemen aan de rechtspraak bij de Hoge Raad. Dat staat in een conceptwetsvoorstel dat in internetconsultatie is gegaan. […]

Het bericht Wet amicus curiae is in consultatie gegaan verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

The sharpest pencil in the box?

door REDACTIE MR. WEBLOG 15-10-2019

Ken je die uitdrukking? Ik hoorde ‘m deze week voor het eerst van een collega. We hadden het over de aankomende DILA verkiezing. Het thema daarvan is ‘vakmanschap’, maar net als voorheen willen we dat een beetje inkleuren. En vanuit inkleuren kwam mijn collega dus op die Engelse uitdrukking die hij ergens opgepikt had. Are […]

Het bericht The sharpest pencil in the box? verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Spoedwet KEI: einde digitaal procederen en wijzigingen burgerlijk procesrecht

door REDACTIE MR. WEBLOG 15-10-2019 Vandaag (1 oktober 2019) treedt de Spoedwet KEI in werking. Deze wet regelt het einde van de KEI-pilots bij de rechtbanken Gelderland en Midden-Nederland. Concreet betekent dit dat er geen nieuwe digitale procedures meer worden begonnen; we moeten dus weer verplicht op papier procederen. De reeds lopende digitale procedures worden natuurlijk wel afgemaakt. Voor deze […] Het bericht Spoedwet KEI: einde digitaal procederen en wijzigingen burgerlijk »»
Mr. Weblog

“Strafrechtprofessionals zijn met elkaar verantwoordelijk voor het hele strafproces”

door REDACTIE MR. WEBLOG 15-10-2019 De positie van het slachtoffer in het strafproces is de afgelopen jaren sterk gewijzigd. Wat zijn daarvan de gevolgen voor de rol van strafrechtprofessionals? Daarover organiseert de stichting Mens en Strafrecht in samenwerking met het CPO een symposium. Alrik de Haas, voorzitter van de stichting Mens en Strafrecht en docent bij het CPO, vertelt over […] Het bericht “Strafrechtprofessionals zijn met elkaar verantwoordelijk voor het hele strafproc »»
Mr. Weblog

Dentons schrijft gids over LBGT-gegevens

door REDACTIE MR. WEBLOG 15-10-2019 Een gids voor werkgevers waarin staat hoe ze moeten omgaan met het vastleggen van LGBT-gegevens. Daaraan werkte advocatenkantoor Dentons, samen met Stonewall – een Britse instelling die zich inzet voor homorechten en inclusiviteit – en New York University. In sommige (Europese) landen is het vastleggen van LGBT-gegevens gebruikelijk en wordt dit zelfs toegestaan onder de […] Het bericht Dentons schrijft gids over LBGT-gegevens verscheen eerst op »»