Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

BirdBuzz

Inzet van dwanglicenties voor geneesmiddelen – wordt er een probleem opgelost?

door REDACTIE BIRDBUZZ 10-07-2020

Net voor het zomerreces heeft Minister Wiebes een rapport over dwanglicenties op octrooien voor geneesmiddelen naar de Tweede Kamer gestuurd. Wouter Pors legt uit dat...

Het bericht Inzet van dwanglicenties voor geneesmiddelen – wordt er een probleem opgelost? verscheen eerst op birdbuzz.nl.

»»
Fort Advocaten

De NOW 2.0 in 10 punten

door REDACTIE FORT ADVOCATEN 10-07-2020

In verband met de economische gevolgen van het coronavirus is de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (‘NOW 1.0’) geïntroduceerd. Nu de crisis langer voortduurt, is dit economische noodpakket verlengd (‘NOW 2.0’). De NOW 2.0 voorziet – net als de NOW…

Het bericht De NOW 2.0 in 10 punten verscheen eerst op Advocatenkantoor Amsterdam | Fort Advocaten. Kunnen we u helpen?.

»»
Mr. Weblog

Voorkom vakantiestress met deze vijf tips

door REDACTIE MR. WEBLOG 10-07-2020

Eindelijk vakantie! Wat moet er eigenlijk allemaal mee op reis? Ben jij zo'n type wat een avond voor vertrek constant bezig is met het in en uitpakken van je koffer? Vraag je je de hele tijd af of je niet iets bent vergeten? Volg dan onderstaande tips op en ga dit jaar zonder stress op vakantie.

Het bericht Voorkom vakantiestress met deze vijf tips verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Zittingszaal 14

Robert Dawes: 22 jaar

door REDACTIE ZITTINGSZAAL 14 10-07-2020 Robert Dawes ook in hoger beroep veroordeeld: opnieuw tot 22 jaar cel.   lees: https://www.dvhn.nl/groningen/Robert-Dawes-opnieuw-veroordeeld-in-Parijs-besluit-uitleveringsverzoek-Groningen-volgt-25840539.html meer over Robert Dawes en de  Groninger connectie:  https://robzijlstra.com/nieuwsbrief/gerard-meester/   »»
AMS Advocaten

Executiegeschil over inhoud rechterlijk verbod: dwangsommen wel of niet verbeurd?

door REDACTIE AMS ADVOCATEN 10-07-2020 In een kort geding kan een voorzieningenrechter een verbod of gebod uitspreken. In de veroordeling staat dan omschreven welke handeling de veroordeelde partij exact moet nalaten of juist moet uitvoeren of gedogen. Het is de bedoeling dat de veroordeling op zodanige wijze is opgesteld dat over dit doen of nalaten geen misverstand kan ontstaan. Gebeurt dit toch, dan ontstaat er een executiegeschil. Advocaat procesrecht Thomas van Vugt licht toe. He »»