Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

AMS Advocaten

Vallen alle Picnic-vennootschappen onder de cao voor het levensmiddelenbedrijf?

door REDACTIE AMS ADVOCATEN 04-12-2019 Op het moment dat de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een cao (of gedeelten daaruit) algemeen verbindend heeft verklaard, dienen alle werkgevers uit die bedrijfstak die bepalingen na te leven ten opzichte van de werknemers. Dus ook werknemers en werkgevers die geen lid zijn van een brancheorganisatie of een vakbond worden dan (ongevraagd) gebonden aan die bepalingen uit de algemeen verbindend verklaarde cao. De toepasselijkheid van e »»
Stibbe Blog

TenderNed en Klic-viewer: innoveren met overheidsinformatie kan een riskante onderneming zijn

door REDACTIE STIBBE BLOG 04-12-2019 Aanbieders van online-diensten en applicaties kunnen niet altijd rekenen op bescherming van hun marktpositie op basis van de staatssteun- en mededingingsregels. Dit blijkt uit een onlangs gewezen uitspraak van de hoogste Unierechter. Ook het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (“CBb“) liet zich in 2019 niet onbetuigd. Hieronder staat wij eerst stil bij de TenderNed-zaak van het Hof van Justitie … Read more »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

AMLR is coming | European AML-plans

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 04-12-2019 Anti-money laundering is on the agenda of the Economic and Financial Affairs Council (ECOFIN) of 5 December 2019: Conclusions on strategic priorities on anti-money laundering and countering the financing of terrorism > +/- 12.10 webcast In a press release the … Lees verder »»
Internetrecht door Arnoud Engelfriet

Doe mij eens wat meer van die boetes van 5000 euro

door REDACTIE INTERNETRECHT DOOR ARNOUD ENGELFRIET 04-12-2019 Door ICT-jurist Arnoud Engelfriet. De Belgische privacywaakhond heeft twee boetes van 5000 euro opgelegd aan lokale politici, las ik bij Tweakers. De politici gebruikten gegevens die ze in hun ambt hadden verkregen (“burgers die een beroep op hen als burgemeester/schepen deden”) om ze politieke reclame te sturen. Dat is in strijd met het beginsel van doelbinding aldus de Gegevensbeschermingsautoriteit,... Lees verder Het bericht Doe mij eens wat »»
Modernisering ondernemingsrecht

Schaduwzijden van digitalisering | “Onderneming, digitalisering en data – over corporate governance en handhaving in het digitale tijdperk”

door REDACTIE MODERNISERING ONDERNEMINGSRECHT 04-12-2019 Op 11 december a.s. organiseert de Vereeniging Handelsrecht een vergadering over preadviezen met als thema ‘Onderneming, digitalisering en data – over corporate governance en handhaving in het digitale tijdperk‘. De preadviezen zijn geschreven door E.M.L. Moerel, C.V. Yakovleva, W.W. Geursen … Lees verder »»