Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

European banks do not want American clients | FATCA

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 04-08-2020 On this blog I pay attention to the European ‘Accidental Americans’, people who did not ask to become a ‘US person’, but who e.g. accidentally have been born in the US and returned after a few years to Europe and … Lees verder »»
Voor recht

Klanten van notarissen morren (nog) niet nu ze negatieve rente moeten betalen

door REDACTIE VOOR RECHT 04-08-2020 Een huis kopen wordt weer wat duurder. Wie een waarborgsom stort op de derdengeldenrekening van de notaris zal in steeds meer gevallen negatieve rente moeten betalen. Vervelend, maar klachten hebben notarissen nog niet gehad. Goed voorlichten, dat helpt. © Michel Knapen Het notariaat bereidt zich voor op een ander soort ‘nieuw normaal’: het doorberekenen van […] »»
Voor recht

Dat anderen het ook doen is geen excuus

door REDACTIE VOOR RECHT 04-08-2020 Een Tilburgse ambtenaar gebruikte haar gemeentelijke computer voor privédoeleinden – en niet zo’n beetje ook niet. Daarvoor wordt ze disciplinair gestraft. Maar waarom eigenlijk, nu er een ‘cultuur’ heerste in het persoonlijk gebruik van computers? © Michel Knapen Het was niet bepaald fraai waarvan deze Tilburgse ambtenaar werd verdacht. Corrie Reeshof* is ruim 25 jaar […] »»
Stibbe Blog

Geelgroen huis in Den Helder in ernstige mate in strijd met de redelijke eisen van welstand

door REDACTIE STIBBE BLOG 03-08-2020 In de gemeentelijke welstandsnota staan criteria waaraan het uiterlijk van bestaande en nieuw te bouwen woningen dienen te voldoen: de redelijke eisen van welstand. Voor bestaande woningen geldt dat zij niet in ernstige mate in strijd mogen zijn met deze eisen. Welstandsexcessen zijn met andere woorden uitgesloten. In de uitspraak van de Afdeling van 15 juli 2020 was de vraag … Read more »»
Stibbe Blog

ACM is verplicht om het besluit waarin zij afziet tot oplegging van een boete te publiceren

door REDACTIE STIBBE BLOG 03-08-2020 De Instellingswet Autoriteit Consument en Markt (Instellingswet ACM) verplicht de ACM om een besluit waarbij een ernstige overtreding (zoals overtreding van het kartelverbod) is geconstateerd, maar waarbij is afgezien van het opleggen van een boete toch openbaar te maken. Een dergelijk besluit beschouwt het CBb als een beschikking tot het opleggen van een bestuurlijke sanctie in de zin van artikel … Read more »»