Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

Wwft: een bizarre wet die daarom niet hoeft te worden nageleefd? | nominatie Magna Charta Publieksprijs

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 15-11-2019 Mijn blog Wwft: een bizarre wet die daarom niet hoeft te worden nageleefd? werd eveneens genomineerd voor de Magna Charta Publieksprijs, te weten in de rubriek ondernemingsrecht / insolventierecht. Stemmen op dit blog kan vanaf vandaag via deze pagina. Uiteraard vind … Lees verder »»
Mr. Weblog

Prejudiciële vragen aan HvJEU inzake boetebeding; kwalificatie flexibele parkeerplaatsen

door REDACTIE MR. WEBLOG 15-11-2019 De voorzieningenrechter in Amsterdam heeft op 19 september 2019 prejudiciële vragen gesteld aan het Hof van Justitie van de Europese Unie. De vragen betreffen de toetsing van oneerlijke bedingen in een huurovereenkomst. Een huurster bewoonde de door haar gehuurde woonruimte niet zelf, maar verhuurde deze – in strijd met de huurovereenkomst – onder aan haar […] Het bericht Prejudiciële vragen aan HvJEU inzake boetebeding; kwalificatie flexibele pa »»
Mr. Weblog

Altijd kaplaarzen mee naar de cliënt

door REDACTIE MR. WEBLOG 15-11-2019

Duizenden boze boeren op het Malieveld en elders in den lande, de stikstofproblematiek, de MKZ- en Fipronil-crisis: in de agrarische wereld is er altijd reuring. Ook de agrarisch jurist heeft zijn handen er vol aan. Drie advocaten en een notaris vertellen over hun vak: over fosfaatrechten, kavelruil en kaplaarzen in de achterbak. De ouders van […]

Het bericht Altijd kaplaarzen mee naar de cliënt verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Wie wordt de nieuwe president van de Hoge Raad?

door REDACTIE MR. WEBLOG 15-11-2019

Het laatste jaar van het presidentschap van de Hoge Raad van Maarten Feteris is ingegaan, en dat betekent dat het tijd is om op zoek te gaan naar een opvolger. Op 1 november 2020 is Maarten Feteris zes jaar president van de Hoge Raad. Volgens een interne afspraak zit zijn termijn er dan op. Hij […]

Het bericht Wie wordt de nieuwe president van de Hoge Raad? verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Europees witwastoezicht in tijden van de-risking | Wwft

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 15-11-2019 Op dit moment worden de geesten rijp gemaakt voor Europees toezicht op financiële instellingen inzake de naleving van de witwasbestrijdingsregels. Het is de vraag of Europeanisering er voor gaat zorgen dat de kwaliteit van de witwasbestrijding door banken beter wordt. … Lees verder »»