Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

‘Reisrecht-praktijk ontploft door corona’

door REDACTIE MR. WEBLOG 25-05-2020 Frederique Mackay-Beins is advocaat en partner bij De Vos & Partners, een middelgroot Amsterdams advocatenkantoor met de focus op de reisbranche, creatieve en digitale sectoren en de maakindustrie. Frederique houdt zich dagelijks bezig met het reisrecht. Sinds de intelligente lockdown werkt ze vanuit haar huis. Het coronavirus heeft de reiswereld hard geraakt. Cliënten uit de […] Het bericht ‘Reisrecht-praktijk ontploft door corona’ verscheen »»
Mr. Weblog

Ronselpraktijken: hoe collegiaal zijn advocaten?

door REDACTIE MR. WEBLOG 25-05-2020 Gedetineerde cliënten sigaretten of geld beloven wanneer zij andere cliënten aanbrengen, cliënten van andere advocaten influisteren dat hun advocaat écht onvoldoende juridische kwaliteit levert, of ongevraagd gedetineerde cliënten van een andere advocaat bezoeken in de PI. Het zijn mogelijke acties om in tijden van crisis een eventueel teruglopend aantal cliënten tegen te gaan. Maar een […] Het bericht Ronselpraktijken: hoe collegiaal zijn advoca »»
Mr. Weblog

ONBEPERKTE CONTRACTSVRIJHEID BIJ GELIBERALISEERDE WOONRUIMTE? AMMEHOELA!

door REDACTIE MR. WEBLOG 25-05-2020 Wie dacht dat de contractsvrijheid bij huurovereenkomsten voor geliberaliseerde woonruimte (de vrije sector) geen grenzen kent, komt bedrogen uit. De Hoge Raad heeft op 24 april jl. overwogen dat deze vrijheid niet onbeperkt is (ECLI:NL:HR:2020:808). Betaalt de huurder servicekosten aan de verhuurder (kosten betreffende de bewoning van de woning), dan behoort iedere woonruimteverhuurder deze kosten […] Het bericht ONBEPERKTE CONTRACTSVRIJHEID BIJ »»
Cassatieblog

Wanneer is sprake van een effectenorder?

door REDACTIE CASSATIEBLOG 25-05-2020 HR 24 april 2020 ECLI:NL:HR:2020:809 Om te kunnen kwalificeren als ‘order’ dient een aanvraagformulier voor een effectenleaseovereenkomst in ieder geval zodanige gegevens te bevatten dat daarop – zo nodig in samenhang met overige door partijen gewisselde gegevens – een specifieke transactie in bepaalde effecten kan worden gebaseerd. Of aan kwalificatie als ‘order’ in de weg […] »»
Cassatieblog

Geen verhaal meerkosten fiscale fraude

door REDACTIE CASSATIEBLOG 25-05-2020 HR 15 mei 2020 ECLI:NL:HR:2020:890 Geen verhaal mogelijk van kosten van extra werkzaamheden ter controle en correctie van aangiften en ter verkrijging van terugbetaling van de op grond van opzettelijk onjuiste aangiften ten onrechte uitgekeerde bedragen. Achtergrond Een belastingadviseur heeft voor circa 4.000 cliënten opzettelijk een groot aantal onjuiste belastingaangiften gedaan over de jaren 2007-2009. […] »»