Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Ook het OM wordt nu per zaak betaald

door REDACTIE MR. WEBLOG 14-01-2019

Het Openbaar Ministerie wordt vanaf 1 januari op een andere manier bekostigd door het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het OM gaat, net als de Rechtspraak, over op outputfinanciering: een bedrag per afgehandelde zaak. Er zijn echter ook verschillen, schrijft minister Grapperhaus in een brief aan de Tweede Kamer. In het nieuwe bekostigingssysteem van het […]

Het bericht Ook het OM wordt nu per zaak betaald verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Nieuw ‘standaardarrest’ over ontbinding overeenkomst

door REDACTIE MR. WEBLOG 14-01-2019 In een huurzaak heeft de Hoge Raad een nieuw ‘standaardarrest’ gewezen over de ontbinding van overeenkomsten. De Hoge Raad bezigt in deze prejudiciële beslissing voor het eerst de formulering ‘een tekortkoming van voldoende gewicht’ als maatstaf de vraag of een ontbinding van de overeenkomst gerechtvaardigd is. Ook overweegt de Hoge Raad dat specifieke regels voor […] Het bericht Nieuw ‘standaardarrest’ over ontbinding overeenkomst verscheen eers »»
Charlottes Law

Merkenrecht: advertentie GGZ inbreuk op Netflix?

door REDACTIE CHARLOTTES LAW 14-01-2019

Hoe werf je nu beter personeel dan door in te spelen op wat diezelfde doelgroep kent en graag doet? Dat is vast ook wat de GGZ Noord-Holland-Noord gedacht moet hebben, toen ze een soort parodie maakten op Netflix om daarmee nieuw personeel te werven. Maar is dit dan geen inbreuk op het merkrecht van Netflix? […]

The post Merkenrecht: advertentie GGZ inbreuk op Netflix? appeared first on Charlotte's Law & Fine Prints.

»»
Ellen Timmer - juridische artikelen

De droombaan van de inburgeraar | Nationale Ombudsman

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 14-01-2019 Abonnees van de nieuwsbrief van de Nationale Ombudsman komen tussen de nieuwsberichten ook merkwaardige voorvallen tegen, zoals de tandtechnicus die woede opwekte bij de politie en de hardloper die zich niet kon identificeren. Waar gehakt wordt, vallen spaanders, zullen we … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Rotterdamse campagne criminaliteitsbestrijding door VvE’s

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 14-01-2019 Al eerder schreef ik over de criminaliteitsbestrijdingscampagne van de gemeente Rotterdam gericht op verhuurders. Oproep VvE010 Inmiddels is de campagne uitgebreid naar verenigingen van eigenaars (VvE’s), want op de overheidssite VvE010 verscheen het bericht Oproep aan VvE’s: help pandmisbruik voorkomen. Opvallend … Lees verder »»