Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Wezen gaat voor schijn

Af!

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 22-11-2018

Arbeidsrecht levert prachtige verhalen op. Zeker als je niet bij de zaak zelf betrokken bent, is het soms smullen geblazen. Maar er zijn ook van die zaken die alleen maar verliezers  kennen. De uitspraak van de Amsterdamse kantonrechter van 4 december 2017  is daar een voorbeeld van. De werkgever verliest, maar of de andere kant daar … Continue reading Af!

The post Af! appeared first on Wezen Gaat Voor Schijn.

»»
Wezen gaat voor schijn

Virtuele schijn & cyberwezen

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 07-11-2018 Arbeidsrecht is een laatnegentiende-eeuwse uitvinding. Het is bedoeld om onmondige, ongeletterde en onderdrukte fabrieks- en landarbeiders tegen de grillen van de baas te beschermen. Daarom is de arbeidsovereenkomst opgetuigd met allerlei beschermende regels. Minimumloon, betaalde vakantie, ontslagvergoedingen, aansprakelijkheid voor bedrijfsongevallen: het is maar een greep uit meer, heel veel meer. Aan het begin van de 21e … Continue reading Vi »»
Wezen gaat voor schijn

Permanente vakantie

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 15-08-2018

In deze warme, warme zomer zullen er niet veel mensen zijn die vakantie geen fundamenteel en onvervreemdbaar mensenrecht vinden. En werk (soms) een straf. Het Hof van Justitie van de EU vindt dat laatste dan wel niet, maar het recht op 4 weken doorbetaalde vakantie is wel een heel belangrijk grondrecht. Over dat gewichtige karakter … Continue reading Permanente vakantie

The post Permanente vakantie appeared first on Wezen Gaat Voor Schijn.

»»
Wezen gaat voor schijn

Het busje komt zo…

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 01-05-2018

En daar sta je dan op een winderige en natte bushalte. Maar vooral: een lege bushalte. Dat is ronduit balen. In deze meivakantie valt niet alleen het weer tot nu toe vies tegen. De staking in het streekvervoer op 30 april en 1 mei helpt ook niet echt mee. Je dagje uit valt zo letterlijk en … Continue reading Het busje komt zo…

The post Het busje komt zo… appeared first on Wezen Gaat Voor Schijn.

»»
Wezen gaat voor schijn

Valse doorstart

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 07-03-2018 De ontslagbescherming van werknemers is niet mals. Ook wanneer een bedrijf wordt overgenomen is de rechtspositie van het personeel in graniet gebeiteld. Daar zijn goede redenen voor. Dat neemt niet weg, dat werkgevers dat soms maar lastig vinden.  Hun ondernemersvrijheid wordt met al die regeltjes flink ingeperkt. In faillissement wordt alles echter anders. Dan gelden de … Continue reading Valse doorstart → The post Valse doorstart appeared first »»