Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Weblog over Mededinging

'Onderzoek naar Microsoft in China'

door REDACTIE WEBLOG OVER MEDEDINGING 29-07-2014

Chinese toezichthouders hebben gesproken met lokale directeuren van Microsoft in de voorbereiding op een mogelijk onderzoek naar vermeend machtsmisbruik door de softwarereus.

»»
Weblog over Mededinging

Agrarische vakbonden: 'laat mededingingswet producentenorganisaties niet dwarsbomen'

door REDACTIE WEBLOG OVER MEDEDINGING 24-07-2014 De Nederlandse agrarische vakbonden brengen vandaag gezamenlijk het belang van producentenorganisaties onder de aandacht. Volgens de bonden zijn producentenorganisaties een goed middel om gezamenlijk een sterkere positie in markt en ketens te verwerven en een beter verdienmodel voor de boer te realiseren. De huidige kaders vanuit de mededinging (Verdrag Werking Europese Unie) en de Mededingingswet staan een goede werking van producentenorganisati »»
Weblog over Mededinging

Noord-Brabant ontkent verboden staatssteun aan Jumbo

door REDACTIE WEBLOG OVER MEDEDINGING 23-07-2014 Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant stelt tegenover omroep Brabant dat nog niet duidelijk is hoe het industriële complex in Veghel herontwikkeld gaat worden. Ook zou nog niet zijn besloten of de provincie meewerkt aan de herontwikkeling. De provincie werd door Sligro beticht van het bevoordelen van Jumbo bij de financiering van een megasupermarkt in het industriële complex. Jumbo, dat net als Sligro afkomstig is uit Veghel, heeft t »»
Weblog over Mededinging

Transavia en Ryanair moeten staatssteun terugbetalen

door REDACTIE WEBLOG OVER MEDEDINGING 23-07-2014 Luchtvaartmaatschappijen Transavia.com France en Ryanair moeten Franse staatssteun terugbetalen die zij onterecht ontvingen. Het Zuid-Franse vliegveld Pau bracht de maatschappijen minder geld in rekening voor hun aanwezigheid op de luchthaven dan de feitelijke kosten. ‘Oneerlijke concurrentie’, oordeelde de Europese Commissie. Mededingingscommissaris van de Europese Commissie Joaquín Almunia: EU state aid rules in the aviation sector allow publ »»
Weblog over Mededinging

Europese Commissie evalueert schikking met Google

door REDACTIE WEBLOG OVER MEDEDINGING 23-07-2014

De Europese Commissie overweegt om haar schikking met Google te herzien, meldt de Financial Times. Zowel concurrenten als klanten van Google hebben aanhoudende kritiek op de deal die de dominantie van de zoek- en advertentiemachine moet inperken. De schikking kwam Google namelijk niet op een financiële straf te staan en de getroffen maatregelen zijn volgens het commentaar niet voldoende.

»»