Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Van Swaaij Cassatie en Consultancy

Raadsheren die meestertitel in arresten wèl/niet voeren – en inconsequentie

door REDACTIE VAN SWAAIJ CASSATIE EN CONSULTANCY 19-08-2019

Inconsequentie in arresten en beschikkingen van de Hoge Raad

Het bericht Raadsheren die meestertitel in arresten wèl/niet voeren – en inconsequentie verscheen eerst op Cassatie advocaat Hoge Raad | Van Swaaij Cassatie & Consultancy | cassatieadvocaat.

»»
Mr. Weblog

Politie buitenspel bij aanpakken verzekeringsfraude

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-08-2019 Het Openbaar Ministerie voert zonder voorafgaand politieonderzoek een proefproces tegen twee mensen die worden verdacht van verzekeringsfraude. Medewerkers van de verzekeraars doen dan het detectivewerk. Juristen zetten vraagtekens bij deze werkwijze, onder meer omdat tunnelvisie op de loer ligt. Verkeersongeval Vorige week gingen het eerste proefproces van start tegen twee inwoners van Dordrecht, schrijft het […] Het bericht Politie buitenspel b »»
Mr. Weblog

Advocaatkosten bij ontslag niet aftrekbaar

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-08-2019 Werknemers kunnen hun kosten van rechtsbijstand voor een ontslagprocedure niet aftrekken voor de inkomstenbelasting. Dat blijkt uit een arrest van het Gerechtshof Den Bosch. Te verrekenen verlies De zaak draait om een werknemer die in 2015 krijgt te maken met een ontslagprocedure en een advocaat inschakelt bij een procedure tegen zijn werkgever. De advocaat brengt […] Het bericht Advocaatkosten bij ontslag niet aftrekbaar verscheen eerst op Mr. O »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Nederlands banken bashen als opmaat voor Europees bankentoezicht

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 19-08-2019 Banken bashen is uitgegroeid tot een internationale hobby, die ook in Nederland ijverig wordt beoefend. Het voordeel is dat de politiek niet meer naar kritiek op de regelgeving door banken hoeft te luisteren, want op zondaars hoef je geen acht … Lees verder »»
Internetrecht door Arnoud Engelfriet

Ik mag mijn Android-telefoon niet updaten van mijn insuline-app leverancier!

door REDACTIE INTERNETRECHT DOOR ARNOUD ENGELFRIET 19-08-2019 Door ICT-jurist Arnoud Engelfriet. Een lezer vroeg me: Een leverancier van een bloedglucose sensor (gebruikt door diabetici) heeft de mogelijkheid om een sensor uit te lezen via een app op een mobiele telefoon. Nu stelt deze leverancier dat, zodra er een update van de softwareversie van de mobiele telefoon beschikbaar is je dient te wachten met updaten tot zij... Lees verder Het bericht Ik mag mijn Android-telefoon niet updaten van mijn insuline- »»