Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Internetrecht door Arnoud Engelfriet

Hongarije geeft Facebook miljoenenboete voor pretenderen gratis te zijn

door REDACTIE INTERNETRECHT DOOR ARNOUD ENGELFRIET 12-12-2019 Door ICT-jurist Arnoud Engelfriet. De Hongaarse concurrentiewaakhond Hungarian Competition Authority heeft een boete uitgedeeld aan Facebook voor het pretenderen een gratis dienst te zijn. Dat las ik bij Nu.nl. De boete bedraagt ruim 3,5 miljoen euro en is gebaseerd op het idee dat je betaalt met je persoonsgegevens, als ik de bron Bloomberg goed begrijp (mijn Hongaars is wat... Lees verder Het bericht Hongarije geeft Facebook miljoenenboete voor »»
Weblog ICTRecht

Wat moet ik regelen om aan de AVG te voldoen?

door REDACTIE WEBLOG ICTRECHT 12-12-2019

Een administratieve tijger zonder tanden. Zo wordt de AVG ook wel eens genoemd. Want is het niet de AVG die ervoor zorgt dat je opeens bij moet gaan houden welke gegevens je waarvoor inzet? En welke datalekken je in het verleden hebt gehad? En hoe je beveiliging van gegevens hebt geregeld? Om nog maar niet […]

Het bericht Wat moet ik regelen om aan de AVG te voldoen? verscheen eerst op ICTRecht juridisch adviesbureau.

»»
Mr. Weblog

Tuchtrecht maakt advocatenbijdrage NOVA weer duurder

door REDACTIE MR. WEBLOG 11-12-2019

Door de toenemende kosten van tuchtrechtspraak zijn advocaten volgend jaar een hogere bijdrage kwijt aan de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). In 2020 betalen advocaten in de categorie 1 een bedrag van 973 euro, in categorie 2 is dat 319 euro. De advocaten betalen 104 respectievelijk 34 euro meer, een stijging van 12 procent. Vorig […]

Het bericht Tuchtrecht maakt advocatenbijdrage NOVA weer duurder verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Controverse over afblazen advocatenstaking na ‘Dekker-miljoenen’

door REDACTIE MR. WEBLOG 11-12-2019 Heeft de Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) voor zijn beurt gesproken door de advocatenstakingen van 2020 af te blazen na toezeggingen van minister Dekker? Ja, vindt een aantal advocaten binnen het College van Afgevaardigden onder aanvoering van Ben Beelaard (Beelaard Breedveld Advocaten): “U heeft gezorgd voor verdeeldheid binnen de balie, terwijl […] Het bericht Controverse over afblazen advocatenstaking na ‘Dekker-miljo »»
Mr. Weblog

Klant wil duidelijke, goedkope en snelle notaris

door REDACTIE MR. WEBLOG 11-12-2019 Uit een onderzoek naar de behoeften van cliënten van notarissen, blijkt dat cliënten van notarissen vooral prijs stellen op duidelijke taal. Niet te hoge kosten en snelheid zijn ook belangrijk. ‘Voorwaardelijke making’,‘waarvan akte in minuut’ en ‘plaatsvervulling gaat voor aanwas’. Het zijn wat voorbeelden van notarieel jargon waarmee de gemiddelde cliënt van een notaris niet […] Het bericht Klant wil duidelijke, goedkope en snelle notaris versc »»