Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Dirkzwager Partner in kennis

Verlaagd tarief overdrachtsbelasting geldt niet voor woonzorgwoningen

door ANOUK BISSELING 04-06-2014 Op 1 januari 2012 is een tweede lid aan artikel 14 van de Wet op belastingen van rechtsverkeer toegevoegd, wat regelt dat voor de verkrijging van een woning een verlaagd overdrachtsbelasting-tarief van 2% geldt. Voor andere registergoederen dan woningen, geldt nog het tarief van 6%. De Rechtbank Den Haag heeft onlangs geoordeeld dat een onroerende zaak die ten tijde van de juridische overdracht de bestemming “wonen (maatschappelijke woonzorg)” he »»
Dirkzwager Partner in kennis

Mitigatie of compensatie?

door KRISTY TILLEMAN 20-05-2014 In de uitspraak van 15 mei 2014 heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie antwoord gegeven op zogenaamde prejudiciële vragen die de Raad van State heeft gesteld met betrekking tot de wegverbreding van de A2. Het Hof van Justitie volgt de conclusie van de advocaat-generaal en oordeelt kort gezegd dat de door de minister voorgenomen aanleg van blauwgraslanden om de negatieve effecten van de verbreding van de A2 weg te nemen als compenserende »»
Dirkzwager Partner in kennis

Mitigatie of compensatie?

door KRISTY TILLEMAN 19-05-2014 In de uitspraak van 15 mei 2014 heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie antwoord gegeven op zogenaamde prejudiciële vragen die de Raad van State heeft gesteld met betrekking tot de wegverbreding van de A2. Het Hof van Justitie volgt de conclusie van de advocaat-generaal en oordeelt kort gezegd dat de door de minister voorgenomen aanleg van blauwgraslanden om de negatieve effecten van de verbreding van de A2 weg te nemen als compenserende »»
AKD

Hennepkwekerij: Hof steunt “zero tolerance”-beleid Woningcorporatie

door NICO BROERS 13-05-2014 Indien in een gehuurde woonruimte (of bedrijfsruimte) een hennepkwekerij wordt aangetroffen is een beëindiging van de huurovereenkomst met ontruiming van het gehuurde voor de huurder bijna steeds onvermijdelijk. In de meeste gevallen hoeft daar geen rechter meer aan te pas te komen en gaat de huurder in op het dringende verzoek van de Woningcorporatie om de huur op te zeggen. In de resterende gevallen start de Woningcorporatie een ontruimingsproc »»
Dirkzwager Partner in kennis

Hoe meet je de richtafstand in de VNG-brochure?

door KRISTY TILLEMAN 06-05-2014 De richtafstanden volgens de VNG-brochure ‘Bedrijven en Milieuzonering’ gelden tussen enerzijds de grens van de bestemming die bedrijven (of andere milieubelastende functies) toelaat en anderzijds de uiterste situering van de gevel van een woning die volgens het bestemmingsplan of via vergunningvrij bouwen mogelijk is. Zie de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 2 april 2014. Wat is de VNG-brochure ‘Bedrijven en »»