Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Rechtblog

[AboutLaw podcast] Welke rol speelt de factor tijd bij de vaststelling van schade? (afl. 40)

door REDACTIE RECHTBLOG 18-07-2020

In deze aflevering praten wij met Dr. Marnix Hebly over de rol van de factor »»

Vallenduuk

Overuren als onderdeel van het vakantieloon: verplicht of vrijwillig?

door REDACTIE VALLENDUUK 29-06-2020 Afgelopen donderdag 25 juni kondigde ik op LinkedIn al het goede nieuws aan dat ons kantoor in een van de lopende vakantieloonzaken een gunstige uitspraak heeft ontvangen voor de werkgever. Het gaat in die zaken om de vraag of overuren moeten worden meegerekend bij de waarde van een vakantiedag. In deze blog zal ik wat dieper ingaan op de zaak en de uitspraak (die helaas nog niet is gepubliceerd, maar ik verwacht dat dit op korte termijn alsnog z »»
Rechtblog

Hoe vind je de juiste partij voor het vertalen van jouw juridische stukken?

door REDACTIE RECHTBLOG 24-06-2020 Het vertalen van juridische documenten vergt extra expertise. Ieder land is anders en ieder land heeft een eigen rechtssysteem. Dit is voor vertalers van juridische documenten een grote uitdaging. De vertaler moet op de hoogte zijn van de desbetreffende vakkennis, zodat elke juridische vertaling beschikt over de juiste terminologieën en 100% correct is. Doordat ieder … Hoe vind je de juiste partij voor het vertalen van jouw juridische stukken? »»
Rechtblog

NOW-regeling: de tweede ronde

door REDACTIE RECHTBLOG 07-06-2020 De NOW beoogt vanaf maart 2020 om werkgevers die omzet verliezen als gevolg van de coronacrisis tegemoet te komen voor loonkosten. De bedoeling is om hiermee zoveel mogelijk bedrijfseconomische ontslagen te vermijden. Er is besloten de NOW nogmaals voor drie maanden te verlengen vanaf 1 juni 2020. Omdat inmiddels duidelijk is geworden dat veel bedrijven … NOW-regeling: de tweede ronde Lees verder » Het bericht NOW-regeling: de tweede ronde vers »»
Rechtblog

Scheiden en procederen tijdens de coronacrisis, kan dat?

door REDACTIE RECHTBLOG 25-05-2020 De laatste weken zijn wij diverse keren gebeld met de vraag of alle zaken met betrekking tot het personen-en familierecht nog wel doorlopen tijdens de coronacrisis. Een terechte vraag, want de rechtbank behandelt momenteel slechts bepaalde zaken. Het antwoord is: ja! U kunt tijdens de coronacrisis scheiden. En ook andere procedures op het gebied van … Scheiden en procederen tijdens de coronacrisis, kan dat? Lees verder » Het bericht Scheiden en »»