Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Wezen gaat voor schijn

Kent liefde geen grenzen?

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 14-02-2019 Zeker op Valentijnsdag leidt liefde tot excessen. Tonnen chocola, hectoliters parfum, hele kuddes knuffelbeertjes en kliometers rode kant gaan er doorheen om het feest der liefde luister bij te zetten. Restaurants zijn volgeboekt en voor bloemisten staan de mensen in de rij, voor een mooie bos rode rozen. Om over hetgeen de post bezorgt nog … Continue reading "Kent liefde geen grenzen?" The post Kent liefde geen grenzen? appeared first on Wezen »»
Wezen gaat voor schijn

Zoek de verschillen

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 23-01-2019 Klinken de volgende regels bekend? Arbeidsrecht is een laatnegentiende-eeuwse uitvinding. Het is bedoeld om onmondige, ongeletterde en onderdrukte fabrieks- en landarbeiders tegen de grillen van de baas te beschermen. Daarom is de arbeidsovereenkomst opgetuigd met allerlei beschermende regels. Minimumloon, betaalde vakantie, ontslagvergoedingen, aansprakelijkheid voor bedrijfsongevallen: het is maar een greep uit meer, heel veel meer. … Continue »»
Wezen gaat voor schijn

When the music’s over

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 19-12-2018 Ooit gehoord van de musical Sky? Nee waarschijnlijk. En dat was dan ook precies het probleem met deze voorstelling. Er kwam veel te weinig publiek. Vandaar dat Sky voortijdig werd stopgezet. En dat leidde tot een ontslagzaak. De producent (Sky B.V.) dacht namelijk een juridisch handigheidje te hebben bedacht om de medewerkers simpel te kunnen wegsturen. … Continue reading "When the music’s over" The post When the music’s over appeared first on W »»
Wezen gaat voor schijn

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is…

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 05-12-2018 Op een personeelsfeest van de politie Limburg viel het volgende gedicht te horen: Een als Sint Nicolaas verklede collega had een politieagente gevraagd bij hem op het podium te komen. Daarop kregen zij en alle andere aanwezigen dat vers te horen. De agente en de dienstleiding konden het gedicht maar matig waarderen. Daarom kreeg de … Continue reading "Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is…" The post Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is… a »»
Wezen gaat voor schijn

Half werk

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 28-11-2018

Wat!!!???? ‘De leer van wezen gaat voor schijn gaat in dit geval niet op.’ En het is niet zo maar iemand die dat zegt, maar Advocaat-Generaal De Bock in haar conclusie voor een recente uitspraak van de Hoge Raad. Dat daarmee de titel van deze pagina achterhaald zou raken, is nog tot daar aan toe. …

The post Half werk appeared first on Wezen Gaat Voor Schijn.

»»