Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Wezen gaat voor schijn

When the music’s over

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 19-12-2018 Ooit gehoord van de musical Sky? Nee waarschijnlijk. En dat was dan ook precies het probleem met deze voorstelling. Er kwam veel te weinig publiek. Vandaar dat Sky voortijdig werd stopgezet. En dat leidde tot een ontslagzaak. De producent (Sky B.V.) dacht namelijk een juridisch handigheidje te hebben bedacht om de medewerkers simpel te kunnen wegsturen. … Continue reading "When the music’s over" The post When the music’s over appeared first on W »»
Wezen gaat voor schijn

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is…

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 05-12-2018 Op een personeelsfeest van de politie Limburg viel het volgende gedicht te horen: Een als Sint Nicolaas verklede collega had een politieagente gevraagd bij hem op het podium te komen. Daarop kregen zij en alle andere aanwezigen dat vers te horen. De agente en de dienstleiding konden het gedicht maar matig waarderen. Daarom kreeg de … Continue reading "Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is…" The post Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is… a »»
Wezen gaat voor schijn

Half werk

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 28-11-2018

Wat!!!???? ‘De leer van wezen gaat voor schijn gaat in dit geval niet op.’ En het is niet zo maar iemand die dat zegt, maar Advocaat-Generaal De Bock in haar conclusie voor een recente uitspraak van de Hoge Raad. Dat daarmee de titel van deze pagina achterhaald zou raken, is nog tot daar aan toe. …

The post Half werk appeared first on Wezen Gaat Voor Schijn.

»»
Wezen gaat voor schijn

Af!

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 22-11-2018

Arbeidsrecht levert prachtige verhalen op. Zeker als je niet bij de zaak zelf betrokken bent, is het soms smullen geblazen. Maar er zijn ook van die zaken die alleen maar verliezers  kennen. De uitspraak van de Amsterdamse kantonrechter van 4 december 2017  is daar een voorbeeld van. De werkgever verliest, maar of de andere kant daar …

The post Af! appeared first on Wezen Gaat Voor Schijn.

»»
Wezen gaat voor schijn

Virtuele schijn & cyberwezen

door REDACTIE WEZEN GAAT VOOR SCHIJN 07-11-2018 Arbeidsrecht is een laatnegentiende-eeuwse uitvinding. Het is bedoeld om onmondige, ongeletterde en onderdrukte fabrieks- en landarbeiders tegen de grillen van de baas te beschermen. Daarom is de arbeidsovereenkomst opgetuigd met allerlei beschermende regels. Minimumloon, betaalde vakantie, ontslagvergoedingen, aansprakelijkheid voor bedrijfsongevallen: het is maar een greep uit meer, heel veel meer. Aan het begin van de 21e … Continue reading " »»