Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

‘Advocaten: werk niet mee aan faillissement’

door REDACTIE MR. WEBLOG 30-03-2020

Twee advocaten uit Leeuwarden hebben hun collega’s opgeroepen om tijdens de coronacrisis niet direct naar de faillissementsrechter te stappen als een cliënt daar om verzoekt. In een brief aan de deken vragen zij aan hun collega’s om hun ‘grondhouding’ te wijzigen. Insolad-voorzitter Flip Schreurs vindt het ook zinvol om na te denken over een ‘moratorium’. […]

Het bericht ‘Advocaten: werk niet mee aan faillissement’ verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Bart van Ulden over het afgelaste Eurovisie Songfestival

door REDACTIE MR. WEBLOG 30-03-2020

Mr. van de week is Bart van Ulden, die als jurist betrokken is bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Van Ulden is general counsel en contractmanager bij de gemeente Rotterdam. Wat was het eerste wat u deed toen u wist dat het Songfestival vanwege de coronapandemie moest worden afgelast? Samen met teamleden de juiste […]

Het bericht Bart van Ulden over het afgelaste Eurovisie Songfestival verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Cassatieblog

Beperkt toepassingsbereik van eis inschrijving in rechtsmiddelenregister

door REDACTIE CASSATIEBLOG 30-03-2020 HR 27 maart ECLI:NL:HR:2020:538 De eis van inschrijving in het rechtsmiddelenregister (binnen acht dagen, op straffe van niet-ontvankelijkheid, art. 3:301 lid 2 BW) geldt slechts voor gevallen waarin de bestreden uitspraak op het moment dat het rechtsmiddel wordt ingesteld, daadwerkelijk in de plaats van de akte van levering is getreden of nog kan treden.   […] »»
Planwijziging ontwikkeling in strijd met gesloten koop-/aannemingsovereenkomsten?

Coronablog – niet gedwongen gesloten, toch in de problemen? winkels

door REDACTIE PLANWIJZIGING ONTWIKKELING IN STRIJD MET GESLOTEN KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMSTEN? 30-03-2020 Om te weten hoe het juridisch zit ten aanzien van de (ver)huur van ruimten waarvan de exploitatie door het kabinet is verboden (horeca, maar nu ook alle “contactberoepen” zoals kappers, fysiotherapeuten, tandartsen etc.), verwijzen wij u graag naar onze eerdere blogs over onvoorziene omstandigheden, overmacht, redelijkheid en billijkheid en de gebrekenregeling. Onderbelicht is nog hoe […] The post Coronablog – niet gedwongen gesloten, toch in de »»
Harm Kloosterhuis

De paradox van de nietigheid

door REDACTIE HARM KLOOSTERHUIS 29-03-2020 Hoe kun je van iets zeggen dat het nooit heeft bestaan? Deze vraag bespraken wij naar aanleiding van onze column over de prorogation uitspraak van het Supreme Court van het […] »»