Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Rechtblog

VOF of een van de vennoten failliet? Wat zijn de rechten van een werknemer?

door REDACTIE RECHTBLOG 19-06-2019

Stel dat een VOF of een van de vennoten failliet gaat. Bij wie kan een werknemer dan aankloppen voor zijn salaris? Bij [...]

Het bericht VOF of een van de vennoten failliet? Wat zijn de rechten van een werknemer? verscheen eerst op Rechtblog.

»»
NJBlog

‘Europa’ verankeren in de Nederlandse Grondwet?

door TOM BARKHUYSEN 17-06-2019 Vooraf Tom Barkhuysen: Sinds de Tweede Wereldoorlog is op Europees en internationaal niveau een cruciaal en dynamisch constitutioneel raamwerk ontstaan dat voor Nederland dezelfde functie vervult als een grondwet, maar zonder dat dit een grondwettelijke … »»
NJBlog

‘Europa’ verankeren in de Nederlandse Grondwet?

door TOM BARKHUYSEN 17-06-2019 Het voorstel om de EU in de Grondwet op te nemen verdient een serieuze behandeling, maar het moet wel worden verbreed. »»
Vallenduuk

Slapend dienstverband

door REDACTIE VALLENDUUK 12-06-2019 Een arbeidsongeschikte werknemer die langer dan twee jaar ziek is, kan recht hebben op een transitievergoeding aan het einde van het dienstverband. Voor veel werkgevers geen aantrekkelijk idee. Zij hebben namelijk al twee jaar loon doorbetaald tijdens ziekte en deze transitievergoeding kan, zeker bij een lang dienstverband, fors zijn. Voor sommige werkgevers is dit een reden om de arbeidsovereenkomst na twee jaar ziekte niet op te zeggen, maar ‘s »»
Rechtblog

Hoge Raad: veroordeling van ‘Syriëganger’ definitief

door REDACTIE RECHTBLOG 11-06-2019

De veroordeling van een man uit Arnhem die naar Syrië wilde reizen tot 42 maanden gevangenisstraf waarvan 12 maanden voorwaardelijk wegens – [...]

Het bericht Hoge Raad: veroordeling van ‘Syriëganger’ definitief verscheen eerst op Rechtblog.

»»