Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Uw eigen stukje Veluwe

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-07-2019

Geniet van een exclusief ‘buiten’ met eigen grond, op een van de mooiste en oudste bospercelen van Nederland. Hier hoor je ‘s ochtends vroeg de vogels fluiten en zie je in de avond de herten langs de bosrand lopen. Een uitvalsbasis van waaruit je de Veluwe ontdekt of heerlijk tot rust komt. Waar je mooie […]

Het bericht Uw eigen stukje Veluwe verscheen eerst op Mr. Online.

»»
De bloggende advocaat

De ministerieplicht van de deurwaarder

door REDACTIE DE BLOGGENDE ADVOCAAT 19-07-2019 Een deurwaarder heeft, net als een notaris, een ministerieplicht. Hierna licht ik toe wat de ministerieplicht inhoudt en wat de uitzonderingen zijn.   Ministerieplicht: wat is het? Een deurwaarder mag in heel Nederland ambtshandelingen verrichten.[1] In sommige gevallen is de deurwaarder verplicht om ambtshandelingen te verrichten. Dit heet de ministerieplicht. De ministerieplicht betekent dat een […] Het bericht De ministerieplicht van de deurwa »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Internetconsultatie Wijziging Wwft BES met incompleet consultatievoorstel

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 19-07-2019 Vandaag is de wetgevingsconsultatie Wijziging Wwft BES van start gegaan. Die consultatie gaat van start terwijl belangrijke onderwerpen ontbreken, zo blijkt uit de introductie: Voor een aantal onderwerpen was ten tijde van de consultatie aanvullend onderzoek nodig van de verantwoordelijke … Lees verder »»
Internetrecht door Arnoud Engelfriet

The future is legal. Een uniek congres over internetrecht: 15 sprekers over de toekomst van het recht

door REDACTIE INTERNETRECHT DOOR ARNOUD ENGELFRIET 19-07-2019 Door ICT-jurist Arnoud Engelfriet. Mijn adviesbureau ICTRecht bestaat in november 15 jaar. En dat gaan we vieren met een uniek congres over internet, technologie en recht: The Future is Legal. 15 november. Houd deze datum vrij. Zodra het gehele programma klaar is, volgt de gehele uitnodiging! Wat is dan internetrecht, zult u misschien denken? Daar schreef ik een artikel... Lees verder Het bericht The future is legal. Een uniek congres over intern »»
Leiden Law Blog

A trip to Oslo and through the Norwegian penal exceptionalism

door MANUELA DIAS 19-07-2019 Leiden_students_in_front_of_prison_1-260
After a year studying Criminology from the Dutch perspective, Leiden students set off on a journey to learn about the Norwegian criminal justice system and its exceptionalism. What can the Netherlands, and the world, learn from Norway?
»»