Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Gratis online cursus met Thomas Subelack

door REDACTIE MR. WEBLOG 13-11-2018 Aanstaande echtgenoten worden veelal aangeraden om in de huwelijkse voorwaarden een periodiek verrekenbeding op te nemen (ook wel het ‘Amsterdams’ verrekenbeding genoemd). Eens per jaar zouden zij dan wat van hun inkomen resteert samen moeten voegen en dat dan bij helfte verdelen. In de praktijk blijkt dat aan dit periodiek verrekenbeding vrijwel nooit gevolg wordt […] Het bericht Gratis online cursus met Thomas Subelack verscheen eerst op Mr. On »»
Mr. Weblog

Specialiseer u tot ICT-jurist via ICTRecht Academy – nu met vroegboekkorting

door REDACTIE MR. WEBLOG 13-11-2018

ICTRecht Academy biedt u een praktijkgerichte opleiding tot ICT-jurist op twee niveaus: ‘Juridisch adviseur’ en ‘Senior juridisch adviseur’. In één jaar (start: maart 2019) doet u juridische én technische kennis op over het ICT-vakgebied.

Het bericht Specialiseer u tot ICT-jurist via ICTRecht Academy – nu met vroegboekkorting verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Boudewijn Smit over lhbt-inclusiviteit in de juridische wereld

door REDACTIE MR. WEBLOG 13-11-2018 Mr. van de week is Boudewijn Smit (1991). Hij is advocaat bij NautaDutilh en voorzitter van Stichting Forward, die werkt aan de bevordering van lhbt-inclusiviteit binnen de juridische beroepsgroep. Forward stelde de ‘Best practices voor lhbt-inclusiviteit op de werkvloer’ op, een handleiding met aanbevelingen voor bedrijven in de juridische sector die willen werken aan een […] Het bericht Boudewijn Smit over lhbt-inclusiviteit in de juridische we »»
Charlottes Law

Geen auteursrecht op smaak, dus geen auteursrecht Heksenkaas

door REDACTIE CHARLOTTES LAW 13-11-2018 Smaak wordt niet door het auteursrecht beschermd. Het is te subjectief, volgens het Hof van Justitie EU. Daarom rust er geen auteursrecht op Heksenkaas en kunnen ze niets beginnen tegen de Witte Wievenkaas die er teveel op zou lijken. Heksenkaas is geen werk Om voor auteursrechtelijke bescherming in aanmerking te komen, moet smaak een ‘werk‘ […] The post Geen auteursrecht op smaak, dus geen auteursrecht Heksenkaas appeared first on Charlotte's La »»
Charlottes Law

Filmen tijdens de Sinterklaasintocht, wie mag dat?

door REDACTIE CHARLOTTES LAW 13-11-2018

Filmen en fotograferen tijdens de Sinterklaasintocht. Mag dat en wat mag je dan met die beelden doen? Nu de AVG in werking is getreden en discussies rondom Sinterklaas niet bepaald afnemen, krijgen we steeds meer de vraag of en hoe er dan gefilmd en gefotografeerd mag worden tijdens de intocht. Iedereen wil veilig naar de […]

The post Filmen tijdens de Sinterklaasintocht, wie mag dat? appeared first on Charlotte's Law & Fine Prints.

»»