Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Advocaat verwijdert foto op aandringen rechtbank

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-11-2019

Ja, hij snapt dat je niet zomaar alles mag fotograferen wat er in de rechtbank gebeurt. Maar een fotootje van een mededelingenbord waarop staat te lezen dat een zaak meer dan uur uitloop heeft…Advocaat Joost Denissen (Denissen Advocaten) had er geen rekening mee gehouden dat daar moeilijk over zou worden gedaan. Niet toegestaan En toch […]

Het bericht Advocaat verwijdert foto op aandringen rechtbank verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Donner Scriptieprijs voor nieuwe inzichten in algoritmes en besluiten

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-11-2019 Chris Adriaansz mag zich de eerste winnaar noemen van de Piet Hein Donner Scriptieprijs. Hij schreef de beste masterscriptie over de Nederlandse democratische rechtstaat en kreeg woensdagmiddag 20 november 2019 de prijs uit handen van Thom de Graaf. De vice-president van de Raad van State overhandigde hem een oorkonde en een geldprijs van € 2.500. Adriaansz […] Het bericht Donner Scriptieprijs voor nieuwe inzichten in algoritmes en besluiten vers »»
Mr. Weblog

Vooral tekort aan advocaat-medewerkers en kandidaat-notarissen

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-11-2019 Het afgelopen jaar stond in het teken van schaarste binnen de advocatuur: advocaten en kandidaat-notarissen maakten massaal de overstap naar het bedrijfsleven, met het oog op een betere werk-privébalans en meer betrokkenheid bij de business. Vooral aan advocaat-medewerkers en kandidaat-notarissen met drie tot acht jaar werkervaring heerst een tekort. Niet alleen de eigen recruitmentafdelingen, maar […] Het bericht Vooral tekort aan advocaat-medew »»
Mr. Weblog

Andersen Global breidt uit in Bosnië en Herzegovina

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-11-2019 Andersen Global gaat een samenwerkingsovereenkomst aan met een fullservice advocatenkantoor in Bosnië en Herzegovina. SAJIĆ, gevestigd in Banja Luka, is de vierde firma in de regio die een samenwerkingsovereenkomst tekent met Andersen Global in de afgelopen maand. Eigenaar en managing partner Aleksandar Sajic richtte de firma in 2003 op en heeft deze uitgebreid met vier […] Het bericht Andersen Global breidt uit in Bosnië en Herzegovina verscheen »»
Mr. Weblog

De meesten deugen

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-11-2019

Met genoegen heb ik De Meeste mensen deugen gelezen. Omdat ik mij beroepsmatig richt op de zwarte kanten van de zakelijke dienstverlening – beroepsfouten, het faciliteren van fraude en witwassen – kan ik de roze bril van Rutger Bregman goed gebruiken. Ik ben het met hem eens dat de media vooral het slechte nieuws brengen […]

Het bericht De meesten deugen verscheen eerst op Mr. Online.

»»