Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Julia E. Mascini naar Valegis Advocaten

door REDACTIE MR. WEBLOG 25-11-2020

Julia E. Mascini is per 1 oktober 2020 begonnen als advocaat bij Valegis Advocaten in Den Haag. Daarvoor werkte Mascini als advocaat bij Köster Advocaten. Zij is gespecialiseerd in Intellectueel Eigendomsrecht en Contractenrecht.

Het bericht Julia E. Mascini naar Valegis Advocaten verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Myrthe S.J. Steenhuis naar Valegis Advocaten

door REDACTIE MR. WEBLOG 25-11-2020

Myrthe S.J. Steenhuis is per 15 oktober 2020 begonnen als Senior Associates bij Valegis Advocaten in Amsterdam. Daarvoor werkte Steenhuis als partner bij Köster Advocaten. Zij is gespecialiseerd in Arbeidsrecht & Franchise.

Het bericht Myrthe S.J. Steenhuis naar Valegis Advocaten verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Vacature advocaat-medewerker bestuursrecht

door REDACTIE MR. WEBLOG 25-11-2020

SWDV Advocaten zoekt een advocaat-medewerker bestuursrecht. In verband met de uitbreiding van het team Overheid is SWDV Advocaten op zoek naar een advocaat-medewerker met specialistische kennis van het bestuursrecht en ruime ervaring met het omgevings- en handhavingsrecht. Kom ons team versterken! Bekijk de vacature

Het bericht Vacature advocaat-medewerker bestuursrecht verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Stibbe Blog

Wat is de oplossing voor het democratisch tekort van gemeenschappelijke regelingen zoals GGD’s en Veiligheidsregio’s?

door REDACTIE STIBBE BLOG 25-11-2020 De Tweede Kamer is op dit moment bezig met de behandeling van het wetsvoorstel dat de Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr) wijzigt. Het wetsvoorstel moet de democratische legitimiteit van gemeenschappelijke regelingen verbeteren. Een gemeenschappelijke regeling is een samenwerkingsverband tussen overheden als gemeenten en provincies. In tijden van coronacrisis zijn de GGD’s en Veiligheidsregio’s bekende voorbeelden. Zijn deze organisaties vold »»
Blog Gebiedsontwikkeling

Update: hoe staat de houdbaarheid van artikel 6:13 Awb in milieuzaken ervoor?

door REDACTIE BLOG GEBIEDSONTWIKKELING 25-11-2020 In een recente blogpost wezen wij al op de conclusie van Advocaat-Generaal Bobek naar aanleiding van prejudiciële vragen over het toepassen van het Nederlandse artikel 6:13 Awb. In deze conclusie beargumenteert Bobek dat het artikel, waarmee het indienen van een zienswijze tijdens de bestuurlijke voorprocedure als voorwaarde wordt gesteld voor toegang tot de bestuursrechter, in […] »»