Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

KNB ontevreden over voorstel ubo-register

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 22-05-2019 Notarissenorganisatie KNB laat in een nieuwsbericht weten tijden het rondetafelgesprek van vandaag ontevredenheid te zullen uiten inzake het ubo-register, lees onderstaand nieuwsbericht. Notariaat uit onvrede over UBO-register tijdens rondetafelgesprek 20-05-2019 Het UBO-register is fraudegevoelig en de handhaving is beperkt effectief. … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Grootse IT-plannen van een rijksoverheid die de eigen informatiebeveiliging niet op orde heeft

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 22-05-2019 Al eerder signaleerde ik op dit blog de discrepantie tussen het Nederlandse en overheidsoptimisme rondom digitalisering van processen en de kwaliteit van de eigen processen. Het is zorgelijk om jaar na jaar te lezen dat de Algemene Rekenkamer van mening … Lees verder »»
Internetrecht door Arnoud Engelfriet

Politie wekt beschonken Tesla-bestuurder op A27 met sirene

door REDACTIE INTERNETRECHT DOOR ARNOUD ENGELFRIET 22-05-2019 Door ICT-jurist Arnoud Engelfriet. Een aangeschoten en slapende automobilist is vannacht van de A27 geplukt in zijn rijdende Tesla. Dat las ik bij de NOS vrijdag (dank Franc). De auto bleef maar doorrijden omdat deze op automatische piloot stond en de bestuurder wel zijn handen aan het stuur had, zodat het automatische noodmechanisme (remmen en parkeren) niet in werking... Lees verder Het bericht Politie wekt beschonken Tesla-bestuurder op A27 me »»
Merkwaardigheden

De eerste beslissing in doorhalingsactie

door REDACTIE MERKWAARDIGHEDEN 22-05-2019

Sinds vorig jaar is het in de Benelux niet alleen mogelijk om gedurende een aanvraagprocedure bezwaar te maken tegen een merk, maar ook na de aanvraag, als het merk eenmaal geregistreerd is. Een enorme uitbreiding van de mogelijkheden van een merkhouder dus, dit voorkomt soms de dure gang naar de rechter. Zo kun je proberen […]

Het bericht De eerste beslissing in doorhalingsactie verscheen eerst op Onel.

»»
Weblog ICTRecht

De Belastingdienst wederom onder de loep van de Autoriteit Persoonsgegevens

door REDACTIE WEBLOG ICTRECHT 22-05-2019 Op 20 mei 2019 heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in een nieuwsbericht naar buiten gebracht dat er onderzoek wordt gedaan naar de verwerking van nationaliteit bij de Belastingdienst. Uit onderzoek van Trouw en RTL blijkt dat de fiscus een overzicht van de tweede nationaliteit van mensen in bezit heeft en wordt gebruikt om fraude met […] Het bericht De Belastingdienst wederom onder de loep van de Autoriteit Persoonsgegevens verscheen eerst »»