Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Aangiftetijd voor cryptobeleggers

door REDACTIE MR. WEBLOG 22-03-2019

De aangiftebrieven voor 2018 zijn alweer enige tijd geleden verstuurd. De Belastingdienst laat weten dat de eerste week meer dan twee miljoen aangiften zijn ontvangen. Een goed begin is het halve werk! Ik sluit echter niet uit dat veel particuliere cryptobeleggers nog tobben met hun aangifte 2018. Bezitters van cryptovaluta – in de volksmond bitcoins […]

Het bericht Aangiftetijd voor cryptobeleggers verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Rechter of officier van justitie voor een week?

door REDACTIE MR. WEBLOG 22-03-2019

Het kan tijdens SummerCourt! De Rechtspraak en het Openbaar Ministerie openen deze zomer opnieuw de deuren. Wanneer SpringCourt: 13 juni 2019 (van 13 tot 18 uur, Utrecht) SummerCourt: van maandag 1 t/m vrijdag 5 juli 2019 Voor wie Universitaire rechtenstudenten in het laatste jaar van hun bachelor of in de masterfase, die met beide benen […]

Het bericht Rechter of officier van justitie voor een week? verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Het privaatrecht bestaat niet voor het ministerie van Financiën | antwoord kamervragen identiteitsfraude

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 22-03-2019 Het ministerie van Financiën liet recent blijken niet van privaatrechtelijke principes op de hoogte te zijn. Zo werden onlangs kamervragen beantwoord, waarin het ministerie het deed voorkomen dat banken alleen identificeren en de identiteit verifiëren, aan de hand van bijvoorbeeld … Lees verder »»
Internetrecht door Arnoud Engelfriet

Mag de huisbaas je een smart lock opdringen?

door REDACTIE INTERNETRECHT DOOR ARNOUD ENGELFRIET 22-03-2019 Door ICT-jurist Arnoud Engelfriet. Een lezer vroeg me: Wij wonen in een studentenhuis met acht mensen. Onze huisbaas (een particulier met nog een paar panden) heeft recent aangekondigd de bellen en voordeursloten te komen vervangen, en wel door zogenaamde smart locks. Dat zou handiger zijn in verband met wisselende bewoners en nagemaakte sleutels, maar er zit een camera op... Lees verder Het bericht Mag de huisbaas je een smart lock opdringen? ve »»
Leiden Law Blog

Asset segregation: its many faces and challenges faced

door NICK CAMPUZANO, JOUKE TEGELAAR, DORINE VERHEIJ 22-03-2019 aerial-shot-aerial-view-architecture-142
Asset segregation is essential for protecting clients’ assets in case of insolvency of the financial institution where the client holds its assets. The Hazelhoff Centre for Financial Law organised a seminar covering several topics in this field.
»»