Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Charlottes Law

Inbreuk op auteursrecht: waar haal je schadevergoeding?

door REDACTIE CHARLOTTES LAW 02-06-2020

Als er inbreuk is gemaakt op jouw auteursrecht, kunnen daar meerdere partijen voor aansprakelijk zijn. Maar welke spreek je dan aan? Wat is de slimste strategie. Dat hangt natuurlijk van de situatie af.

The post Inbreuk op auteursrecht: waar haal je schadevergoeding? appeared first on Charlotte's Law & Fine Prints.

»»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Bescherm Nederlanders met een ongewenste tweede natonaliteit | denk ook aan de Accidental Americans

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 02-06-2020 Het lid van de Tweede Kamer Jan Paternotte diende onlangs een initiatiefnota in bij de Tweede Kamer onder de titel “Bescherm Nederlanders met een ongewenste tweede nationaliteit“. De indiener bespreekt de problemen van mensen met een tweede nationaliteit waar ze … Lees verder »»
EU Law blog

The German Federal Constitutional Court’s PSPP Judgment: Proportionality Review Par Excellence

door REDACTIE EU LAW BLOG 02-06-2020 In the German Federal Constitutional Court’s PSPP judgment the FCC found essentially that the Court of Justice’ s proportionality scrutiny of the ECB’s decision on the PSPP program was ultra vires. Obviously a number of blog posts, articles and commentaries have centred on the political implications of the judgment, its impact for the Monetary Union, […] »»
Media report

KRO-NCRV hoeft geen inzage te geven in beeldmateriaal over onderzoek naar fraude restaurantketen

door REDACTIE MEDIA REPORT 02-06-2020 Recent heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam uitspraak gedaan over een eis tot afgifte van het ruwe beeldmateriaal van een documentaire van Selfmade Films en KRO-NCRV. De documentaire volgt het werk van de FIOD, waarbij onder andere in wordt gegaan op het door de FIOD verrichte onderzoek naar de verdenking van belastingfraude door de eigenaar en [...] »»
Weblog ICTRecht

Overdracht van ICT-contracten

door REDACTIE WEBLOG ICTRECHT 02-06-2020

Het in zijn geheel overdragen van een contract naar een derde partij, inclusief alle daarin opgenomen rechten en verplichtingen. Kan dat zomaar? In dit blog gaan we in op de overdracht van overeenkomsten, een onderwerp dat in veel (ICT-)contracten aan bod komt en waar door partijen soms best wat over gesteggeld wordt.

»»