Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Jury’s Gouden Toga en Sleutel hebben besloten!

door REDACTIE MR. WEBLOG 17-01-2019 Relevant onderscheidend vermogen. Dat is een van de belangrijkste criteria geweest voor de twee jury’s bij de bepaling wie de prijs krijgt voor de beste arbeidsmarktcampagnes van juridische werkgevers in 2018. Gisteravond was een voorlopig hoogtepunt in de jaarlijkse aanloop naar de uitreiking van de Gouden Toga (juryprijs) en de Gouden Sleutel (prijs van de […] Het bericht Jury’s Gouden Toga en Sleutel hebben besloten! verscheen eerst op Mr. Onl »»
Mr. Weblog

Pitchavond Gouden Toga en de Gouden Sleutel

door REDACTIE MR. WEBLOG 17-01-2019

Relevant onderscheidend vermogen. Dat is een van de belangrijkste criteria geweest voor de twee jury’s bij de bepaling wie de prijs krijgt voor de beste arbeidsmarktcampagnes van juridische werkgevers in 2018. Kijk hier voor het verslag van de avond. Foto’s: Chris van Houts

Het bericht Pitchavond Gouden Toga en de Gouden Sleutel verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

‘Foute’ rechter straffen met inhouden salaris

door REDACTIE MR. WEBLOG 17-01-2019

Sinds 1 januari 2019 hebben rechters te maken met een uitgebreider arsenaal aan sancties. Op die dag is de Wet rechtspositie rechterlijke ambtenaren gewijzigd. Rechters die op de een of andere manier over de schreef gaan, konden tot voor kort een schriftelijke waarschuwing krijgen, of zelfs worden ontslagen. Sinds 1 januari 2019 (Staatsblad 2018, 298) […]

Het bericht ‘Foute’ rechter straffen met inhouden salaris verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

TeekensKarstens opent tech office in Amsterdam

door REDACTIE MR. WEBLOG 17-01-2019 Het kantoor had al een cliënt desk in Amsterdam, nu komt daar een tech office bij. Onder de naam ‘TK Amsterdam’ werken vanaf januari 2019 zes advocaten en een legal counsel van de sector Informatie, Communicatie & Technologie van TeekensKarstens advocaten notarissen vanuit de hoofdstad. TK wil zitten op een plek waar technologische ontwikkelingen elkaar […] Het bericht TeekensKarstens opent tech office in Amsterdam verscheen eerst op Mr. Onli »»
Cassatieblog

Een faillissementsaanvraag kan leiden tot bestuurdersaansprakelijkheid ex art. 2:248 BW

door REDACTIE CASSATIEBLOG 17-01-2019 HR 21 december 2018, ECLI:NL:HR:2018:2370 Het in strijd met art. 2:246 BW aanvragen van het faillissement van de vennootschap kan onder omstandigheden tevens de belangen van de gezamenlijke schuldeisers schaden en op die grond aangemerkt worden als kennelijk onbehoorlijke taakvervulling in de zin van art. 2:248 lid 1 BW. Achtergrond Het gaat in deze zaak om de vraag of het aanvragen van het faillissement van de vennootschap door haar bestuurder i »»