Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Zittingszaal 14

Wat een dag

door REDACTIE ZITTINGSZAAL 14 20-04-2019 Een dag in de rechtszaal is voor sommige mensen een gewone werkdag en soms ook eentje van negen tot vijf. Dat klinkt alledaagser dan het is. Het is 09.05 uur, zittingszaal 14. De officier van justitie vraagt zich af waar Kaap Hoorn ligt. Gemeente Haren? Of nog net in de gemeente Groningen? Of is Groningen … Meer lezen over Wat een dag »»
Van Swaaij Cassatie en Consultancy

Nieuwe benoeming civiele Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad: Bastiaan Assink

door REDACTIE VAN SWAAIJ CASSATIE EN CONSULTANCY 20-04-2019

De opvolger van Vino Timmerman

Het bericht Nieuwe benoeming civiele Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad: Bastiaan Assink verscheen eerst op Cassatie advocaat Hoge Raad | Van Swaaij Cassatie & Consultancy | cassatieadvocaat.

»»
Mr. Weblog

‘Thuisbezorgd van Azië’ verkocht

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-04-2019 Het Nederlandse TakeAway verkoopt de activiteiten van Takeaway.com in Vietnam (bekend onder vietnammm.com) aan Woowa, eigenaar van marktleider Baedal Minjok in het Aziatische land. Takeaway verkrijgt in de deal tevens een belang van 0,25 procent in Woowa. Erwin Rademakers, dealmaker voor AKD: “ Deze transactie was zowel inhoudelijk als in de manier van werken bijzonder. […] Het bericht ‘Thuisbezorgd van Azië’ verkocht verscheen eerst op Mr. Onlin »»
Mr. Weblog

Privacybescherming van de UBO

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-04-2019

Op dit moment ligt er een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer voor het verplicht stellen van de registratie van de UBO. Dit voorstel houdt in dat per 1 januari 2020 iedere vennootschap, stichting, coöperatie en vereniging verplicht is om bij haar Kamer van Koophandel-registratie op te nemen wie haar UBO (Ultimate Beneficial Owner) is. Met andere woorden: […]

Het bericht Privacybescherming van de UBO verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Arbeidsrecht-advocaat Joost Berculo: ‘De crux zit in de toepasbaarheid van juridische kennis’

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-04-2019 In het pand van OSR juridische opleidingen aan de Nieuwegracht zat ooit een instituut van de Utrechtse rechtenfaculteit. Arbeidsrecht-advocaat Joost Berculo herinnert zich hoe hij daar destijds bij een strenge professor met knikkende knieën een mondeling examen moest afleggen. Inmiddels is hij zelf al ruim dertig jaar praktijkdocent bij OSR. Hij verzorgt incompany cursussen en […] Het bericht Arbeidsrecht-advocaat Joost Berculo: ‘De crux zit in d »»