Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

OSR vernieuwt óók op didactisch vlak

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-11-2019

OSR juridische opleidingen vindt het belangrijk om haar cursusaanbod te blijven vernieuwen. Regelmatig verschijnen er dan ook nieuwe cursussen met actuele onderwerpen. Maar wist je dat we ook actief bezig zijn om te vernieuwen op didactisch vlak? We hebben namelijk een uitgesproken visie op leren die als uitgangspunt geldt voor de wijze waarop we onze […]

Het bericht OSR vernieuwt óók op didactisch vlak verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Gerben den Hertog naar Wenckebach

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-11-2019

Gerben den Hertog is per 1 oktober 2019 begonnen als Advocaat Partner bij Wenckebach in Haarlem. Daarvoor werkte Gerben als Advocaat Partner bij Hertog Legal. Hij is gespecialiseerd in Corporate/M&A. Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Het bericht Gerben den Hertog naar Wenckebach verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Madlyn Hoek naar Nysingh advocaten en notarissen

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-11-2019

Madlyn Hoek begint per 1 december 2019 als Kandidaat-Notaris bij Nysingh advocaten en notarissen in Zwolle. Daarvoor werkte Madlyn als Kandidaat-Notaris bij KienhuisHoving N.V.. Zij is gespecialiseerd in Ondernemingsrecht. Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Het bericht Madlyn Hoek naar Nysingh advocaten en notarissen verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Woede en angst in strafrecht, hoop en walging in civiel recht

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-11-2019 In uitspraken van strafrechters zijn woede, angst en verdriet de dominante emoties, terwijl in civielrechtelijke vonnissen hoop, walging en blijdschap de boventoon voeren. Dat blijkt uit een ‘sentiment-analyse’ door de advocaat Raimond Dufour (Dufour Advocatuur). Bestuursrechtelijke uitspraken scoren neutraal op heftige emoties als woede, angst, verdriet en blijdschap. Verwijzen naar ecli’s In zijn blogs schrijft […] Het bericht Woede en angst in »»
Mr. Weblog

Alle rechtbanken in kort geding bevoegd voor Europese merken en modellen

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-11-2019 Alle Nederlandse rechtbanken zijn bevoegd om in kort geding ‘voorlopig’ te beslissen over de inbreuk op Europese modelrechten. Dat besliste het Hof van Justitie van de EU op 21 november 2019 (ECLI:EU:C:2019:998). In de EU Modellenverordening staat dat in bodemzaken alleen speciaal aangewezen ‘Gemeenschapsmodellenrechtbanken’ bevoegd zijn en dat alleen die een verbod voor de hele […] Het bericht Alle rechtbanken in kort geding bevoegd voor Europes »»