Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Bierman Advocaten zoekt een faillissementsmedewerker

door REDACTIE MR. WEBLOG 18-09-2020 Bierman Advocaten is een middelgroot advocatenkantoor met ruim 20 advocaten in Tiel. De insolventie- en herstructureringspraktijk wordt met zo’n 8 advocaten waarvan 3 benoembaar curatoren op kwalitatief hoog niveau uitgeoefend. Middelmaat is voor ons geen optie. Op dit moment wordt het team ondersteund door 2 ervaren faillissementsmedewerkers en vanwege de grote hoeveelheid werk willen wij er graag zo snel mogelijk een collega bij. Het bericht Bi »»
Mr. Weblog

Amsterdam gooit erfpachtmarkt open voor notarissen

door REDACTIE MR. WEBLOG 18-09-2020

Na overleg met de Autoriteit Consument en Markt (ACM) geeft de gemeente Amsterdam meer notarissen de mogelijkheid om Amsterdamse erfpachtakten te passeren. Daarmee neemt de gemeente Amsterdam mogelijke concurrentieproblemen weg.

Het bericht Amsterdam gooit erfpachtmarkt open voor notarissen verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Vlaggen halfstok voor Derk Wiersum

door REDACTIE MR. WEBLOG 18-09-2020

Veel Nederlandse advocatenkantoren hebben de vlag halfstok gehangen ter nagedachtenis aan de moord op advocaat Derk Wiersum, vandaag precies een jaar geleden. Advocaten geven zo gehoor aan een oproep van Robert Malewicz en Rick van Leusden (Cleerdin & Hamer).

Het bericht Vlaggen halfstok voor Derk Wiersum verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Ethische normen zijn de basis voor rechtvaardige oplossingen

door REDACTIE MR. WEBLOG 18-09-2020 Gerechtsdeurwaarders hebben een staatstaak: ze voeren uit wat de rechter heeft beslist. Ondertussen zijn ze ook ondernemer. Hoe zijn die twee zaken te combineren, waar wringt het soms en wat vraagt dit van de gerechtsdeurwaarder zelf? We legden een aantal stellingen voor aan hoogleraar beslag- en executierecht prof. mr. Ton Jongbloed, prof. mr. Elaine Mak, hoogleraar encyclopedie en rechtstheorie, en Wilbert van de Donk, voorzitter van de KBvG. H »»
Mr. Weblog

Bekendheid vergroten is nu de uitdaging

door REDACTIE MR. WEBLOG 18-09-2020 Hulpkaart maakt betere benadering mogelijk van mensen met een lichte verstandelijke beperking Bij mensen met problematische schulden is de groep die een lichte verstandelijke beperking (lvb) heeft flink oververtegenwoordigd. Dat is algemeen bekend. Veel minder bekend is wat de juiste aanpak is voor deze mensen. De inzet van een zogeheten Hulpkaart biedt perspectief. Mensen met een lvb kunnen daarmee zelf aangeven hoe zij het best benaderd en geho »»