Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Haviltex, Kelderluik en andere oude arresten online

door REDACTIE MR. WEBLOG 13-12-2019 De Hoge Raad is druk bezig met het publiceren van oude arresten op rechtspraak.nl. Inmiddels staan er 150 online, waaronder een aantal mijlpaalarresten als De auditu, Haviltex en het Kelderluik-arrest. Het oudste arrest dat is gepubliceerd, is van 140 jaar geleden. Het werd uitgesproken “ter openbare teregtzitting van den dertienden Januarij achttien honderd negen en […] Het bericht Haviltex, Kelderluik en andere oude arresten online verscheen ee »»
Mr. Weblog

De kracht van samen borrelen

door REDACTIE MR. WEBLOG 13-12-2019

Mediators in alle soorten en maten kwamen af op het Mediationcongres ‘De kracht van samen’, eind november in Spant! Bussum. Een flink deel van hen was jurist. Na plenaire ‘keynotes’ van Zuidaspredikant Ruben van Zwieten en rolstoeltennister Esther Vergeer waren er workshops over onderwerpen als ‘Mindful mediaten’, ‘Generaties en medition’ en ‘De kracht van samen, […]

Het bericht De kracht van samen borrelen verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Ex-hoofdofficier Van Nimwegen klaagt OM en Commissie-Fokkens aan

door REDACTIE MR. WEBLOG 13-12-2019 Voormalig hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen klaagt het Openbaar Ministerie en de commissie-Fokkens aan. De commissie onderzocht zijn relatie met collega-hoofdofficier Marianne Bloos. De advocaat van Van Nimwegen heeft de aanklacht tegenover de Volkskrant bevestigd. Van Nimwegen werd in april van dit jaar geschorst, naar aanleiding van het rapport van de Commissie-Fokkens. Deze deed […] Het bericht Ex-hoofdofficier Van Nimwegen klaagt O »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Internetgiganten die niet naar hun klanten luisteren | de beperkingen van iOS13

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 13-12-2019 Eerder schreef ik voor dit blog Internetgiganten die niet naar hun klanten luisteren | de beperkingen van iOS12.  Van Freerk Kuperus kreeg ik een compliment voor mijn leesbare handleiding, leuk. Inmiddels hebben de siliconenjongens het menu weer aangepast. In de … Lees verder »»
Internetrecht door Arnoud Engelfriet

Wat gaan we in het mededingingsrecht doen met de internetplatforms?

door REDACTIE INTERNETRECHT DOOR ARNOUD ENGELFRIET 13-12-2019 Door ICT-jurist Arnoud Engelfriet. De laatste maanden zeker, maar misschien al de laatste paar jaar proef ik steeds meer politieke wil om de grote internetplatforms te reguleren. Die zijn te groot, te eigenzinnig en te onbereikbaar voor ‘gewone’ juridische maatregelen. Dat verrast wel een beetje na vele jaren waarin die platforms alles mochten zonder enige begrenzing, maar misschien gaat... Lees verder Het bericht Wat gaan we in het mededingingsr »»