Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Hoge Raad: drie raadsheren in, drie met pensioen

door REDACTIE MR. WEBLOG 17-07-2019

De Hoge Raad gaat drie nieuwe raadsheren verwelkomen en gaat afscheid nemen van drie oud-gedienden. Vorige week heeft de ministerraad ingestemd met de benoeming van drie raadheren. Alle drie komen ze van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. In de civiele kamer van de Hoge Raad komt Pieter Frans Lock te werken. Op dit moment is hij senior-raadsheer […]

Het bericht Hoge Raad: drie raadsheren in, drie met pensioen verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Civiele rechter: meer ruimte om regie te voeren

door REDACTIE MR. WEBLOG 17-07-2019

Nu de KEI-wetgeving is afgedankt, gaat bij alle rechtbanken in Nederland weer hetzelfde procesrecht gelden. Maar de wet waarmee de Eerste Kamer onlangs instemde, gaat ook enkele belangrijke vernieuwingen in het civiele procesrecht regelen. Zo krijgen rechters meer ruimte om regie te voeren in het begin van een procedure. De nieuwe wet maakt een einde […]

Het bericht Civiele rechter: meer ruimte om regie te voeren verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Veel ubo’s weten nog nog niets van het register | Wwft, ubo-register

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 17-07-2019 Op 11 juli jl. werden uitkomsten van een onderzoek naar bekendheid bij ondernemingen van het in aantocht zijnde ubo-register bekend gemaakt. Niet verrassend is dat de meerderheid van de toekomstig geregistreerden niet weet dat hij of zij in een register … Lees verder »»
Internetrecht door Arnoud Engelfriet

Google-medewerkers luisteren Nederlandse gesprekken mee, is dat erg?

door REDACTIE INTERNETRECHT DOOR ARNOUD ENGELFRIET 17-07-2019 Door ICT-jurist Arnoud Engelfriet. Medewerkers van Google luisteren gesprekken mee die Nederlanders voeren met hun slimme Google-assistent, zonder dat Google daar vooraf duidelijkheid over geeft. Dat meldde de NOS vorige week. Het gaat om fragmenten van gesprekken die door de AI-assistent niet werden verstaan; een mens maakt dan een transcriptie waar de AI van kan leren. Vanuit technisch perspectief... Lees verder Het bericht Google-medewerkers l »»
Weblog ICTRecht

Nieuwe richtsnoeren cameratoezicht in aantocht

door REDACTIE WEBLOG ICTRECHT 17-07-2019 Gezien de laatste officiële handreiking van de Autoriteit Persoonsgegevens ten aanzien van de inzet van cameratoezicht alweer dateert uit januari 2016 (v. Avg), is het tijd om eventjes goed op te frissen. En dat komt schikt! Tijdens de twaalfde plenaire sessie van de EDPB zijn namelijk nieuwe richtsnoeren aangenomen met betrekking tot Video Surveillance (de EDPB […] Het bericht Nieuwe richtsnoeren cameratoezicht in aantocht verscheen eerst op ICT »»