Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Q Scheidingsadviseurs stelt nieuwe NHG-normen bij relatiebreuk voor

door REDACTIE MR. WEBLOG 16-07-2019 Doordat de huizenprijzen weer flink toenemen, is het voor stellen die gaan scheiden bijna niet meer haalbaar om de ex-partner uit te kopen. In het geval dat er een restschuld dreigt te ontstaan, heeft de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) soepelere normen opgesteld. Q Scheidingsadviseurs merkt dat de opgestelde normen van NHG bij overwaarde zelden worden geaccepteerd, […] Het bericht Q Scheidingsadviseurs stelt nieuwe NHG-normen bij relatiebreuk »»
Mr. Weblog

10 miljoen euro voor innovatie rechtsbijstand

door REDACTIE MR. WEBLOG 16-07-2019 Het kabinet stelt 10 miljoen euro beschikbaar om vernieuwende initiatieven uit de praktijk van de rechtsbijstand financieel te ondersteunen. De Raad voor Rechtsbijstand zal dat bedrag gaan beheren. Toevoegingsadvocaten zouden in het nieuwe stelsel meer kunnen verdienen, rekent minister Dekker (Rechtsbescherming) voor. Dat schrijft Dekker in de voortgangsbrief Programma Rechtsbijstand, die hij 12 juli naar […] Het bericht 10 miljoen euro voor inno »»
Mr. Weblog

Gerechtsdeurwaarders willen hogere tarieven

door REDACTIE MR. WEBLOG 16-07-2019 De tarieven van deurwaarders moeten worden aangepast ‘aan de huidige tijd’. Dat staat in het rapport van de Commissie herijking tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarders. De commissie adviseert veel van de tarieven die in regelgeving zijn vastgelegd, op gepaste manier te verhogen. Volgens de commissie staat de sector van gerechtsdeurwaarders onder druk. Om dat aan te pakken […] Het bericht Gerechtsdeurwaarders willen hogere tarieven verschee »»
Mr. Weblog

Storytelling: onmisbaar voor juristen

door REDACTIE MR. WEBLOG 16-07-2019 Sommigen noemen storytelling een hype, anderen vinden het een essentiële vaardigheid. Voor juristen kan de kunst van het verhalen vertellen helpen hun boodschap snel en overtuigend over te brengen. Belangrijk daarbij is dat ze zich verplaatsen in de lezer of luisteraar. Ook ‘plakwoorden’ kunnen helpen. Storytelling kan organisaties helpen om zich te profileren, stelt Arthur […] Het bericht Storytelling: onmisbaar voor juristen verscheen eerst op »»
Cassatieblog

Reikwijdte uitsluiting cassatieberoep in kinderontvoeringszaken; bevoegdheid Nederlandse rechter in niet-verdragszaken

door REDACTIE CASSATIEBLOG 16-07-2019 HR 5 juli 2019 ECLI:NL:HR:2019:1085 De uitsluiting van cassatieberoep in art. 13 lid 8 van de Uitvoeringswet internationale kinderontvoering (Uwik) ziet niet op een beslissing dat de Nederlandse rechter geen rechtsmacht heeft om kennis te nemen van een verzoek tot gedwongen afgifte en teruggeleiding van het kind. In een niet-verdragszaak kan de bevoegdheid van de […] »»