Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Fockema Andreae’s woordenboek nu beschikbaar in Van Dale Online

door REDACTIE MR. WEBLOG 15-10-2019 Ideaal voor iedereen die juridische teksten leest of schrijft. Up-to-date In het Fockema Andreae’s Juridisch woordenboek staan juridische termen, afkortingen en begrippen. Uniek zijn de verwijzingen naar wetsartikelen en begrippen die in de wetenschap of praktijk een eigen inhoud hebben gekregen. Up-to-date vakkennis! Uitproberen? Vraag hier een proefabonnement aan of bestel direct voor € 75 […] Het bericht Fockema Andreae’s woordenboek nu beschi »»
Mr. Weblog

Maatstaf aansprakelijkheid beoogd curator

door REDACTIE MR. WEBLOG 15-10-2019 De Hoge Raad heeft op 4 oktober 2019 uitspraken (ECLI:NL:HR:2019:1492 en ECLI:NL:HR:2019:1494) gedaan die van belang zijn voor de toekomst van de stille bewindvoering (prepack) in Nederland. In deze uitspraken heeft de Hoge Raad overwogen dat voor de maatstaf die geldt voor de persoonlijke aansprakelijkheid van een beoogd curator aansluiting moet worden gezocht bij de […] Het bericht Maatstaf aansprakelijkheid beoogd curator verscheen eerst op Mr »»
Mr. Weblog

MBO bij iBOOD

door REDACTIE MR. WEBLOG 15-10-2019

Het Management van e-commerce platform iBOOD en de Nederlandse tech investeerder Walvis, opgericht door de familie Fentener van Vlissingen, nemen iBOOD middels een management buy out over van CECONOMY, moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn. De sites van iBOOD in de Benelux hebben dagelijks tweehonderdduizend bezoekers. Pieter Spuijbroek, dealmaker voor De Breij: “We kregen te maken […]

Het bericht MBO bij iBOOD verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Jeroen van Mourik (Houthoff) nog lang niet klaar met reizen

door REDACTIE MR. WEBLOG 15-10-2019 Overstap van de week is Jeroen van Mourik. Van Mourik (1976) is als partner overgestapt van EY naar Houthoff. Hij adviseert Aziatische bedrijven en is gespecialiseerd in internationaal belastingrecht. Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Terug in Amsterdam. Bent u klaar met reizen? Veel dank. Ik ben heel erg blij met mijn overstap. Reizen zit […] Het bericht Jeroen van Mourik (Houthoff) nog lang niet klaar met reizen verscheen eerst op Mr. »»
Mr. Weblog

Knokken en schelden in de rechtszaal

door REDACTIE MR. WEBLOG 15-10-2019 Vechtpartijen, scheldtirades, beledigingen en bedreigingen: medewerkers van de Rechtspraak krijgen in de rechtszaal regelmatig te maken met agressie. Om daarmee te leren omgaan en agressief gedrag te voorkomen, organiseert de Rechtspraak regelmatig trainingen. Een rechter, een klachtencoördinator en een agressietrainer vertellen over hun ervaringen en aanpak. Een verdachte die te horen krijgt dat zijn voorarrest […] Het bericht Knokken en schelde »»