Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Gilles en het gajes van de rechtspraak

door REDACTIE MR. WEBLOG 23-08-2019

De Hoge Raad is een enorme hoerenkast. Zo. Dat staat er maar mooi. En het gerechtshof Amsterdam is natuurlijk een crimineel bolwerk. Maar het is plagiaat, want de tekst is niet door mijzelf bedacht, maar door een hagelschietende gemachtigde in fiscale zaken. De naam van de gemachtigde staat niet in het tussenarrest – laten we […]

Het bericht Gilles en het gajes van de rechtspraak verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Rectificatie artikel “de wet modernisering personenvennootschappen” van 7 augustus 2019.

door REDACTIE MR. WEBLOG 23-08-2019 In het artikel van 7 augustus 2019, met als onderwerp “de wet modernisering personenvennootschappen” is per abuis een onjuiste uitspraak gedaan over de status van het betreffende wetsvoorstel. Dit wetsvoorstel ligt namelijk nog niet ter aanname bij de Eerste Kamer, maar is nog in de voorbereidende fase. De invoering van deze wet is dus nog […] Het bericht Rectificatie artikel “de wet modernisering personenvennootschappen” van 7 augustus 2019. ver »»
Mr. Weblog

Eh, misdrijven oplossen met spraakanalyse?

door REDACTIE MR. WEBLOG 23-08-2019 Misdrijven helpen oplossen met spraakanalyse, kan dat? Wetenschapper Meike de Boer (Universiteit Leiden) denkt van wel. Door het analyseren van het woordje ‘eh’ hoopt ze de recherche te kunnen helpen bij het identificeren van personen. Stem vervormd De opsporings­diensten in Nederland tappen jaarlijks meer dan twintig­duizend telefoongesprekken af. Maar hoe weet je zeker of je […] Het bericht Eh, misdrijven oplossen met spraakanalyse? verscheen e »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Oneerlijke handelspraktijken grootbedrijf in België

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 23-08-2019 In België treden dit jaar een volgend jaar een aantal wijzigingen in het mededingingsrecht in werking die, zo leid ik uit enkele artikelen af, beogen de positie van MKB-leveranciers ten opzichte van grote afnemers te versterken. Zo te zien is … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Meer meldingen ongebruikelijke transacties door het notariaat | Wwft

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 23-08-2019 Uit een bericht van KNB blijkt dat het notariaat veel meer ongebruikelijke transacties heeft gemeld. Meer meldingen zegt niets Overigens valt op dat dat in diverse berichten, waar onder het bericht van de KNB, wordt verondersteld dat de toename van … Lees verder »»