Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

Faciliteert het UBO-register criminelen of draagt het bij aan de bestrijding van criminaliteit? | 14 november 2019

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 20-10-2019 Op 14 november a.s. lever ik een bijdrage aan een door Altares (Dun & Bradstreet), Dow Jones en Protiviti georganiseerd evenement met een keynote getiteld “Faciliteert het UBO-register criminelen of draagt het bij aan de bestrijding van criminaliteit?“. Evenement: Augmenting … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Wetgevingsconsultatie inzake amicus curiae (“meedenkers”) en kruisbenoemingen hoogste bestuursrechtspraak

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 20-10-2019 Op 10 oktober jl. ging een wetgevingsconsultatie van start inzake een ontwerp voor de “Wet amicus curiae (“meedenkers”) en kruisbenoemingen hoogste bestuursrechtspraak“. Het onderwerp van de consultatie wordt als volgt aangekondigd: Het wetsvoorstel geeft aan de hoogste bestuursrechters de mogelijkheid … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Criminaliteitsbestrijding door het notariaat

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 19-10-2019 Notarissenorganisatie KNB besteedt in de nieuwsberichten aandacht aan de rol bij de criminaliteitsbestrijding die aan notarissen is opgelegd op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). In het slordige rapport van Tops & Tromp, … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Maatschappelijk verantwoorde incasso door de overheid

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 19-10-2019 Op 8 oktober jl. maakte het Ministerie van Veiligheid bekend dat wordt gestreefd naar ‘maatschappelijk verantwoorde incasso’ door de overheid.   Meer informatie: Brief Tweede Kamer Maatschappelijk verantwoorde incasso, 8 oktober 2019. Rapport Onderzoek naar het gebruik van betaalprofielen, 8 … Lees verder »»
Zittingszaal 14

Signalen aan de samenleving

door REDACTIE ZITTINGSZAAL 14 19-10-2019 De kans dat je een kudde hollende zebra’s tegenkomt in een rechtbankgebouw in het Verenigd Koninkrijk is vele malen groter dan dat je er een rechtbankverslaggever treft. Dit is niet wetenschappelijk onderzocht, maar ik tekende het eens op uit de mond van oud procureur-generaal Harm Brouwer op een feestelijke bijeenkomst van journalisten. Mannen op dat … Meer lezen over Signalen aan de samenleving »»