Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

Newest scandal UK-EU | UK not alerting the EU and stealing data

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 19-01-2020 It looks as if the UK is an unreliable partner of the EU. This is already the case before Brexit, so what wil happen after… The most recent scandal was revealed on 14 January by The Guardian: Revealed: UK concealed … Lees verder »»
Zittingszaal 14

De dikke duim

door REDACTIE ZITTINGSZAAL 14 18-01-2020 Na jaren van gestage daling stijgt de criminaliteit weer. Voor sommigen zal dat goed nieuws wezen en prettig voor het gemoed. Een merkwaardig probleem van de dalende criminaliteit van de afgelopen jaren was dat lang niet iedereen het goede wilde geloven. Kwade tongen op duister rechts beweerden zelfs gretig dat de afnemende misdaad fake nieuws … Meer lezen over De dikke duim »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Het juridische beroep in de toekomst | vergadering NJV 2020

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 18-01-2020 De Nederlandse Juristenvereniging (NJV) vergadert op 12 juni a.s. over “De toekomst van de jurist, de jurist van de toekomst”. De onderwerpen zijn: • Betekenis/aanzien/gezag van juristen Auteurs: prof. mr. dr. Elaine Mak (hoogleraar Encyclopedie van de Rechtswetenschappen en Rechtstheorie … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Nieuwe wetgevende plannen voor de trustkantoren-sector

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 18-01-2020 Op 14 januari jl. maakten de ministers van Financiën en van Veiligheid een brief bekend over de voortgang van de maatregelen op het gebied van bestrijding van financieel-economische criminaliteit, in het kort als ‘witwassen’ aangeduid. Zoals bekend heeft de overheid … Lees verder »»
Mr. Weblog

Verhanging in het ondernemingsrecht

door REDACTIE MR. WEBLOG 17-01-2020 Neen, deze column gaat niet over een vennootschapsjurist die er geen gat meer in ziet, maar over een vorm van bedrijfsreorganisatie die recent in de belangstelling is komen te staan. Na een tussenvonnis waarin een dochtermaatschappij jegens een derde tot schadevergoeding werd veroordeeld, worden diens activiteiten binnen de groep overgenomen door een nieuw opgerichte zustermaatschappij. […] Het bericht Verhanging in het ondernemingsrecht verschee »»