Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Rechtbank wil scheldende fiscalist drie jaar weren

door REDACTIE MR. WEBLOG 11-08-2020

De rechtbank Gelderland heeft de buik vol van een gemachtigde in belastingzaken die zich regelmatig te buiten gaat aan scheldpartijen en intimidaties. De rechtbank heeft daarom aan de Hoge Raad de prejudiciële vraag gesteld of deze gemachtigde voor drie jaar kan worden geweigerd wegens beledigende, smadelijke en bedreigende taal in de processtukken.

Het bericht Rechtbank wil scheldende fiscalist drie jaar weren verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

BISSCHOPPEN IN DE BAN

door REDACTIE MR. WEBLOG 11-08-2020

De Nederlandse Bisschoppenconferentie houdt de benoeming van bestuurders van Stichting Katholieke Universiteit tegen. Kandidaten voldoen niet snel aan de (onduidelijke) normen van katholiciteit die de bisschoppen stellen. De Ondernemingskamer grijpt in.

Het bericht BISSCHOPPEN IN DE BAN verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Charlottes Law

Maak deze afspraken bij een vriendendienst

door REDACTIE CHARLOTTES LAW 11-08-2020 Vriendendiensten gaan helaas vaak fout, omdat er te weinig of onduidelijke afspraken worden gemaakt. De ene vriend is een opdrachtgever en de andere vriend een opdrachtnemer. Dat doe je gratis of voor weinig geld. Het moet misschien nog wel snel ook. Maar verder worden er weinig afspraken gemaakt. Je schrikt als opdrachtnemer wanneer jouw foto […] The post Maak deze afspraken bij een vriendendienst appeared first on Charlotte's Law & Fine Pri »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

De kosten en de opbrengsten van de Wwft-naleving door banken

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 11-08-2020 Onlangs werd ik benaderd door een student die mij de vraag stelde hoeveel het de bank kost om het cliëntenonderzoek op grond van de de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) uit te voeren. Ik kan me … Lees verder »»
Media report

Rechter: Artikel NRC over omstreden betalingen Tebodin en betrokkenheid ex-bestuursvoorzitter niet onrechtmatig

door REDACTIE MEDIA REPORT 11-08-2020 In juni 2018 publiceert NRC een artikel over het ingenieursbureau Tebodin. Het artikel beschrijft hoe Tebodin jaren achtereen in meerdere landen ambtenaren betaalde via derden, om opdrachten, vergunningen, licenties en certificaten te regelen voor klanten. Volgens het artikel heeft de toenmalige bestuursvoorzitter van Tebodin in de periode van 2013 tot 2015 twee omstreden betalingen goedgekeurd, [...] »»