Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

VraagClara: voor juridische vragen van vrouwen

door REDACTIE MR. WEBLOG 27-05-2020

Bureau Clara Wichmann is gestart met een online rechtswinkel voor vrouwen: Clara. Deze neemt, aldus de website VraagClara.nl gebruikers op een vriendelijke manier bij de hand, luistert naar de problemen waar zij tegenaan lopen en geeft gratis advies op maat bij onderwerpen op het terrein van werk, financiën, onderwijs, zorg en corona. VraagClara is de […]

Het bericht VraagClara: voor juridische vragen van vrouwen verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

NCC-uitspraak over corona en onvoorziene omstandigheden in commerciële context

door REDACTIE MR. WEBLOG 27-05-2020 Het Netherlands Commercial Court (NCC) heeft op 29 april een uitspraak gedaan over de vraag of de coronacrisis aanleiding geeft om een contractuele afspraak aan te passen. De voorzieningenrechter oordeelde dat de negatieve gevolgen van de coronacrisis moeten worden verdeeld over de contractspartijen, waarbij de oorspronkelijke risicoverdeling en het doel van het contract in acht […] Het bericht NCC-uitspraak over corona en onvoorziene omstandighe »»
Cassatieblog

Aanvangstijdstip van de verjaring van een regresvordering tussen verzekeraars

door REDACTIE CASSATIEBLOG 27-05-2020 HR 15 mei 2020, ECLI:NL:HR:2020:889 (i) Een regresvordering uit hoofde van art. 7:961 lid 3 BW ontstaat op het moment dat een verzekeraar de schade van de verzekerde vergoedt voor meer dan zijn deel. (ii) Een regresvordering uit hoofde van art. 7:961 lid 3 BW kan worden beschouwd als een rechtsvordering tot vergoeding van schade […] »»
Cassatieblog

Uitleg en toepassing van het begrip ‘bodem’ in de zin van artikel 22 lid 3 Invorderingswet

door REDACTIE CASSATIEBLOG 27-05-2020 HR 24 april 2020, ECLI:NL:HR:2020:798 Uit deze Curaçaose zaak blijkt dat bij de uitleg en toepassing van artikel 8 Landsverordening Dwanginvordering op grond van het concordantiebeginsel moet worden aangesloten bij de uitleg en toepassing van het Nederlandse art. 22 lid 3 Invorderingswet 1990 en de daarop betrekking hebbende rechtspraak. De Hoge Raad oordeelt dat de […] »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Het kopietje paspoort van RTL | AVG

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 27-05-2020 RTL maakt met regelmaat cybersecurity-schandalen bekend, waaraan techjournalist Daniël Verlaan (site, twitter) een verdienstelijke bijdrage levert. RTL heeft de eigen cybersecurity niet op orde, zo blijkt uit hun privacystatement. In het fraaie privacystatement legt de uitgever uit dat alles over … Lees verder »»