Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

De overstap naar de Cariben

door REDACTIE MR. WEBLOG 18-11-2019

Terwijl ik op een grijze regenachtige dag op kantoor in Nederland door LinkedIn scroll, zie ik een vacature voorbijkomen van VanEps Kunneman VanDoorne op Curaçao. “Gezocht, een ervaren Corporate M&A/Banking & Finance advocaat.” Al langer speelde de gedachte om een tijd in het buitenland te gaan werken. Maar wat ga je dan doen met je […]

Het bericht De overstap naar de Cariben verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

De Commissie Toekomst Accountancysector (deel 1)

door REDACTIE MR. WEBLOG 18-11-2019 In 2018 kondigde minister van Financiën Hoekstra tijdens de jaarlijkse dag van de accountant aan dat een onafhankelijke commissie in 2019 in zijn opdracht zou gaan onderzoeken hoe de kwaliteit van wettelijke accountantscontroles duurzaam kan worden verbeterd. Dat onderzoek volgt op ruim twee decennia maatschappelijke onvrede over het functioneren van de Nederlandse accountancy, waarin reeds […] Het bericht De Commissie Toekomst Accountancysector »»
Mr. Weblog

Hij komt, hij komt – cursus Jeugdstrafrecht met de sint.

door REDACTIE MR. WEBLOG 18-11-2019 De Goedheiligman is weer in het land en dat zullen we weten! Op 26 november (Rotterdam) en op 5 december (Amsterdam) zal deze gast uit Spanje jeugdrechtadvocaten gaan bijscholen samen met jeugdrechtadvocaat en plaatsvervangend kinderrechter mr. Monique van de Zouw. Sinterklaas heeft eeuwenlange ervaring met het hechten en bestraffen van minderjarigen en deelt deze kennis […] Het bericht Hij komt, hij komt – cursus Jeugdstrafrecht met de sint. ver »»
Mr. Weblog

Brexit en grammatica

door REDACTIE MR. WEBLOG 18-11-2019

De taal die we spreken, bepaalt hoe we de wereld zien. (De) Brexit is hier een goed voorbeeld van. Hoe de Britten de EU zien en hoe ze uit de EU proberen te komen: het wordt allemaal duidelijker als je hun taal beter begrijpt. Over Brexit en grammatica gaat de nieuwste Branch Out Legal English […]

Het bericht Brexit en grammatica verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Een juridische beslisboom maken: zo doe je dat

door REDACTIE MR. WEBLOG 18-11-2019 Samenwerking tussen ArbeidsmarktResearch UvA en ict-bedrijf Transform Data International moet ertoe leiden dat bedrijven en overheidsinstellingen gemakkelijker beslisbomen kunnen maken op basis van juridische regels. Ook UvA-studenten profiteren omdat zij leren omgaan met de software van Neota Logic. ArbeidsmarktResearch UvA (ARR UvA) is vooral bekend door de digitale tool magontslag.nl, aan de hand waarvan mensen […] Het bericht Een juridische b »»