Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Cassatieblog

Schending hoor en wederhoor doordat hof onverwacht over ‘geschorst’ deel van het geding beslist

door REDACTIE CASSATIEBLOG 08-12-2019 HR 6 december 2019, ECLI:NL:HR:2019:1917 (X/Y en mr. Brouns q.q.) 1. Wanneer de curator niet verschijnt om de procedure over te nemen ten aanzien van de vorderingen die vallen onder art. 28 Fw, heeft de eiser/geïntimeerde geen recht op ontslag van instantie. 2. Door te beslissen op vorderingen waarover het hof eerder had geconstateerd dat […] »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Tips BFT over naleving Wwft door notarissen bij aandelenoverdracht | Wwft

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 08-12-2019 Wwft-toezichthouder Bureau Financieel Toezicht (BFT) publiceerde een bericht over praktische tips van het Bureau voor het notariaat inzake naleving van de Wwft bij aandelenoverdrachten. BFT geeft praktische tips voor invulling notariële onderzoeksplicht (Wna en Wwft) Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) … Lees verder »»
Zittingszaal 14

De snelwegschutter

door REDACTIE ZITTINGSZAAL 14 07-12-2019 De misdaad in de film, in series, steekt slim in elkaar. Er is een heldere verhaallijn, met een introductie, met voorstelbare personages, met wendingen om de spanning erin te houden, met uiteraard de climax op twee derde deel van het verhaal waarna toegewerkt wordt naar een verrassende ontknoping. In de rechtszaal is de misdaad altijd … Meer lezen over De snelwegschutter »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Slimme auto’s zijn niet slim | rapport Onderzoeksraad voor Veiligheid

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 07-12-2019 De Onderzoeksraad voor Veiligheid publiceerde op 28 november jl. een rapport over rijhulpsystemen (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS), die niet doen wat ze beloven. Het geeft wederom aan dat de IT niet goed wordt ontwikkeld. De overheden, zoals Europa, zijn … Lees verder »»
Mr. Weblog

Mensenrechtencollege: ‘Pak daklozenprobleem snel aan!’

door REDACTIE MR. WEBLOG 06-12-2019 Het College voor de Rechten van de Mens sluit zich aan bij de oproep van de Nationale Ombudsman, Kinderombudsman en regionale en gemeentelijke ombudsmannen aan het kabinet om snel maatregelen te nemen tegen het daklozenprobleem, dat in tien jaar explosief is gestegen. Dakloosheid is volgens het College niet alleen een van de ernstigste schendingen van […] Het bericht Mensenrechtencollege: ‘Pak daklozenprobleem snel aan!’ verscheen eerst op Mr. On »»