Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Notariscliënten morren (nog) niet nu ze negatieve rente moeten betalen

door REDACTIE MR. WEBLOG 04-08-2020

Een huis kopen wordt weer wat duurder. Wie een waarborgsom stort op de derdengeldenrekening van de notaris zal in steeds meer gevallen negatieve rente moeten betalen. Vervelend, maar klachten hebben notarissen nog niet gehad. Goed voorlichten, dat helpt.

Het bericht Notariscliënten morren (nog) niet nu ze negatieve rente moeten betalen verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Charlottes Law

Mag je voor publicatie het interview inzien?

door REDACTIE CHARLOTTES LAW 04-08-2020

Heb je het recht je interview voor publicatie in te zien? Het is een afweging tussen de persvrijheid en jouw recht op eer en goede naam om überhaupt te bepalen of je wel iets over de publicatie te zeggen hebt.

The post Mag je voor publicatie het interview inzien? appeared first on Charlotte's Law & Fine Prints.

»»
Mr. Weblog

Office365 tips: ‘Niet opgeslagen documenten herstellen’

door REDACTIE MR. WEBLOG 04-08-2020 Dat Legal Tech een veel besproken onderwerp onder juridische professionals is, is niets nieuws. Vaak gaat het over de nieuwste innovaties en technieken en hoe die uiteindelijk de gehele sector zullen transformeren. Veel kantoren weten dat ze ‘iets’ met Legal Tech moeten, maar zijn tegelijkertijd huiverig voor grote veranderingen in de bedrijfsvoering. Maar wist u dat u ook al winst kunt behalen zonder uw manier van werken fundamenteel te hoeven v »»
Mr. Weblog

De coachtip van de maand: Leidinggeven op afstand (2): Hijs je medewerkers op die digitale zeepkist!

door REDACTIE MR. WEBLOG 04-08-2020 Het leek jouw baas een goed plan om een corona helpdesk op te zetten voor ondernemers met vragen over de gevolgen van de crisis en je was meteen enthousiast toen jou werd gevraagd daaraan een bijdrage te leveren. In de praktijk was het echter iets meer dan een bijdrage - je bemande de helpdesk tot grote ergernis van het thuisfront bijna in je eentje - hoewel je rol onduidelijk bleef. Ondanks het feit dat je bijna dag en nacht bezig was met je wer »»
Mr. Weblog

Rechtbank Amsterdam: ‘Poolse rechtspraak niet langer onafhankelijk’

door REDACTIE MR. WEBLOG 04-08-2020

Onafhankelijke Poolse rechtspraak? Bestaat niet meer. Dat concludeert de Internationale Rechtshulpkamer van de rechtbank Amsterdam. Deze vraagt nu aan het Hof van Justitie van de Europese Unie wat dat betekent voor overleveringszaken naar Polen.

Het bericht Rechtbank Amsterdam: ‘Poolse rechtspraak niet langer onafhankelijk’ verscheen eerst op Mr. Online.

»»