Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Rechtbank Limburg start met Schuldenloket

door REDACTIE MR. WEBLOG 04-12-2019

De rechtbank Limburg begint op 1 januari 2020 met het Schuldenloket. Daarmee hoopt de rechtbank dat mensen met schulden in een vroeg stadium worden gezien en gehoord, zodat makkelijker kan worden gewerkt aan een integrale oplossing. Alle gemeenten in Limburg hebben al aangegeven te zullen meedoen aan dit initiatief, dat past bij eerder door de […]

Het bericht Rechtbank Limburg start met Schuldenloket verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Weer toename werkdruk bij DJI

door REDACTIE MR. WEBLOG 04-12-2019

Negentig procent van de medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen vindt dat de werkdruk in 2019 is toegenomen. Tachtig procent noemt de werkdruk ongezond hoog of heeft vermoeidheidsklachten door het werk. Dit blijkt uit een enquête van FNV Overheid onder ruim 1.400 DJI-medewerkers. De uitkomsten zijn bijna gelijk aan die van een onderzoek in 2017. […]

Het bericht Weer toename werkdruk bij DJI verscheen eerst op Mr. Online.

»»
De bloggende advocaat

Digitaal beslagregister: al een mooie zwaan?

door REDACTIE DE BLOGGENDE ADVOCAAT 04-12-2019 Sinds 1 januari 2016 moeten deurwaarders het digitaal beslagregister raadplegen. Het doel van het digitaal beslagregister is tweeledig. Ten eerste dient het ter bescherming van de beslagvrije voet van schuldenaren. Het tweede doel is om deurwaarders inzicht te geven in gelegde beslagen, zodat er geen kansloos beslag wordt gelegd of onnodige procedures worden gestart omdat de […] Het bericht Digitaal beslagregister: al een mooie zwaan? verscheen e »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Schaduwzijden van digitalisering | “Onderneming, digitalisering en data – over corporate governance en handhaving in het digitale tijdperk”

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 04-12-2019 Op 11 december a.s. organiseert de Vereeniging Handelsrecht een vergadering over preadviezen met als thema ‘Onderneming, digitalisering en data – over corporate governance en handhaving in het digitale tijdperk‘. De preadviezen zijn geschreven door E.M.L. Moerel, C.V. Yakovleva, W.W. Geursen … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Guidance door Holland Quaestor op het gebied van Wtt 2018 en Wwft

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 04-12-2019 Trustkantoren brancheorganisatie Holland Quaestor bracht in november een guidancedocument (pdf) inzake de naleving door trustkantoren van Wtt 2018 en Wwft uit. »»