Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

NIEUWE AFLEVERINGEN PODCAST SSR MEESTERVERTELLERS

door REDACTIE MR. WEBLOG 25-09-2020

Veel nieuwe afleveringen van de podcast SSR Meestervertellers! Mooie verhalen over onderwerpen die spelen binnen de rechterlijke organisatie. Kortom food for thought voor alle druilerige herfstdagen de komende tijd.

Het bericht NIEUWE AFLEVERINGEN PODCAST SSR MEESTERVERTELLERS verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

EVRM 70 jaar: ‘Schrijf mee over het verdrag’

door REDACTIE MR. WEBLOG 25-09-2020

Het Europees Verdrag tot Bescherming van de Rechten van de Mens en de Fundamentele Vrijheden bestaat 4 november zeventig jaar. Het Nederlands Tijdschrift voor de Mensenrechten roept geïnteresseerden op bij te dragen aan een ‘Rode Draad’ met publicaties, die het tijdschrift ter gelegenheid hiervan uitbrengt. Het thema: ‘EVRM - motor van verandering’.

Het bericht EVRM 70 jaar: ‘Schrijf mee over het verdrag’ verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Twaalf jaar Wwft, twaalf tuchtzaken

door REDACTIE MR. WEBLOG 25-09-2020 Twaalf jaar Wwft heeft twaalf tuchtzaken tegen advocaten opgeleverd. In dit artikel worden die uitspraken samengevat. Dekens en tuchtrechters krijgen meer vat op de Wwft. Suzanne Hendrickx en Bas Martens zijn docent Wwft en adviseren advocatenkantoren. Zij zien dat advocaten hun taak als poortwachter serieus nemen en het cliëntenonderzoek als onderdeel van de dagelijkse praktijk beschouwen. Het bericht Twaalf jaar Wwft, twaalf tuchtzaken versche »»
Mr. Weblog

UBO’s GESPOT

door REDACTIE MR. WEBLOG 25-09-2020

Op 27 september 2020 treedt eindelijk − het heeft even geduurd − het UBO-register in werking. In zijn snelrechtbijdrage gaat Camiel Hanegraaf kort op de UBO en het UBO-register in.

Het bericht UBO’s GESPOT verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Cassatieblog

Wvggz: zorgmachtiging kan ambulante zorg en opneming in accommodatie bevatten

door REDACTIE CASSATIEBLOG 25-09-2020 HR 25 september 2020, ECLI:NL:HR:2020:1508 De Hoge Raad maakt met een betrekkelijk korte en heldere beschikking een einde aan discussie over de mogelijkheid om in een zorgmachtiging ook te voorzien in de mogelijkheid tot het opnemen in een accommodatie, een psychiatrisch ziekenhuis, als ambulante zorg niet meer volstaat; die mogelijkheid bestaat. De Hoge Raad beslist […] »»