Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

50 jaar Rechtswinkel Tilburg: van juridiese aksie naar juridisch advies

door REDACTIE MR. WEBLOG 11-11-2019 ‘Ook Jan met de pet heeft recht op de wet’, was de leus waaronder in 1969 een groep Tilburgse rechtenstudenten de eerste rechtswinkel in Nederland begon. In de huidige Rechtswinkel Tilburg worden nog steeds talloze mensen met juridische vragen geholpen. Een groepje Tilburgse rechtenstudenten besloot − op de golven van de maatschappelijke veranderingen eind jaren […] Het bericht 50 jaar Rechtswinkel Tilburg: van juridiese aksie naar juridisch advi »»
Mr. Weblog

Matthijs Vermaat over het terugdringen van overheidsprocedures

door REDACTIE MR. WEBLOG 11-11-2019 Mr. van de week Matthijs Vermaat nam tijdens het door de NOvA georganiseerde Gerbrandydebat van 6 november deel aan de paneldiscussie ‘Hoe dring je onnodig procederen door de overheid terug?’. Vermaat is sinds 2002 advocaat bij Van der Woude de Graaf Advocaten in Amsterdam en onder meer gespecialiseerd in het gehandicaptenrecht. Hoe dring je wat […] Het bericht Matthijs Vermaat over het terugdringen van overheidsprocedures verscheen eerst op Mr. »»
Mr. Weblog

Commissie gaat integriteit J&V in de gaten houden

door REDACTIE MR. WEBLOG 11-11-2019 Het al jaren door affaires geplaagde ministerie van Justitie en Veiligheid stelt een onafhankelijke integriteitscommissie in. In verschillende kranten stond dit weekend een advertentie waarin het ministerie van Justitie en Veiligheid op zoek is naar een voorzitter en twee leden voor deze commissie. Het instellen van deze commissie moet een bijdrage leveren aan de geloofwaardigheid […] Het bericht Commissie gaat integriteit J&V in de gaten hou »»
Mr. Weblog

“Cliënten verwachten dat je een basisbegrip hebt van een technologie zoals AI”

door REDACTIE MR. WEBLOG 11-11-2019 Technologie heeft een grote impact op het recht en de ontwikkelingen gaan snel. Uit een enquête blijkt dat meer dan de helft van de juristen verwacht impact te ondervinden van transformationele technologieën – maar minder dan een kwart zegt ze te begrijpen. CPO-docent Casper Jaspers legt uit waarom het van belang is om bij te blijven. Waarom zouden juristen juist […] Het bericht “Cliënten verwachten dat je een basisbegrip hebt van een technologie »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

FATF consultation on digital identity | AML

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 11-11-2019 FATF announced a public consultation on FATF draft guidance on digital identity. The draft guidance is to be found here (MS Word file). The draft guidance shows that FATF has high expectations of biometric solutions. In the paragraph on the … Lees verder »»