Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Onrust over angstcultuur bij Rechtbank Noord-Nederland

door REDACTIE MR. WEBLOG 22-10-2019 Bij de Rechtbank Noord-Nederland heerst onrust over de managementcultuur en gebrekkige communicatie door het gerechtsbestuur. Na het vervangen van de bedrijfsarts, het vertrek van drie managementassisentes, het beëindigen van de kritische columns van rechter Edzard van Weringh op het interne netwerk Intro en het aftreden van de voorzitter van de integriteitscommissie, wordt geklaagd over een […] Het bericht Onrust over angstcultuur bij Rechtbank »»
Mr. Weblog

Turboliquidatie onder de loep

door REDACTIE MR. WEBLOG 22-10-2019 Onlangs stuurde de minister van Justitie en Veiligheid een brief naar de Tweede Kamer over de problematiek van ontbinding van rechtspersonen zonder vereffening ingevolge art. 2:19 lid 4 BW, de zogeheten turboliquidatie. Zie eerder over dit onderwerp mijn Snelrechtcolumn uit 2016 getiteld Turboliquidatie getorpedeerd. De minister kondigt wetgeving aan die enerzijds de “autonomie van bestuurders” […] Het bericht Turboliquidatie onder de loep versch »»
Mr. Weblog

RvS botst met regering over verjaringsexecutie

door REDACTIE MR. WEBLOG 22-10-2019 De regering wil de zogenoemde executieverjaring afschaffen, zodat veroordeelden altijd hun straf moeten uitzitten. De Afdeling advisering van de Raad van State ziet dat niet zitten: het kabinet heeft niet onderbouwd waarom de bestraffing van daders ook bij minder ernstige delicten na zeer lange tijd nog steeds wenselijk is. Als de termijn voor de executie […] Het bericht RvS botst met regering over verjaringsexecutie verscheen eerst op Mr. Online »»
Mr. Weblog

Opnieuw forse daling aantal strafzaken

door REDACTIE MR. WEBLOG 22-10-2019

Het aantal strafzaken (misdrijven) dat voor de rechter kwam is in 2018 verder gedaald naar 88 duizend. Een jaar eerder werd in ruim 93 duizend strafzaken een rechterlijk oordeel geveld. Dit blijkt uit de WODC- publicatie Criminaliteit en rechtshandhaving 2018. De daling is in lijn met de al jaren teruglopende geregistreerde criminaliteit. In 2008 werden […]

Het bericht Opnieuw forse daling aantal strafzaken verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Ellen Timmer - juridische artikelen

‘Personaliseren’ is het witwaswoord voor #surveillance

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 22-10-2019   Compliment gehad, leuk:   ‘“Personaliseren” is het witwaswoord voor #surveillance.’ @Ellen_Timmer zojuist op Twitter. Pareltje. — Karin Spaink (@KarinSpaink) 14 oktober 2019   Aanleiding was deze tweet:   De #datagraaiers van De Persgroep zoeken niet-ethische IT’ers want ‘personaliseren’ is … Lees verder »»