Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Consultancytak Eversheds Sutherland gebruikt Nederland als springplank naar Europa

door REDACTIE MR. WEBLOG 15-07-2019 Onder de nieuwe naam Konexo slaat de consultancytak van Eversheds Sutherland zijn vleugels uit naar het vasteland van Europa. Nederland zal als springplank fungeren voor het bedrijfsonderdeel dat consultancy services aanbiedt aan CFO’s, general counsel en inhouse legal en compliance teams. Strategie In het Verenigd Koninkrijk is Eversheds Sutherland acht jaar geleden gestart met deze […] Het bericht Consultancytak Eversheds Sutherland gebruikt Ne »»
Mr. Weblog

Definitieve opvolger ‘liefdes-officier’ Bloos bekend

door REDACTIE MR. WEBLOG 15-07-2019 Guus Schram wordt de nieuwe hoofdofficier van justitie bij het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie (OM). Daarmee is deze post, na het smadelijke vertrek van Marianne Bloos, nu definitief opgevuld. De ministerraad heeft besloten Schram (1969) voor te dragen voor benoeming op voorstel van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. De benoeming gaat in […] Het bericht Definitieve opvolger ‘liefdes-officier’ Bloos bekend verscheen ee »»
Mr. Weblog

Henny Sackers over zijn functie als marsleider tijdens de Vierdaagse

door REDACTIE MR. WEBLOG 15-07-2019 Mr. van de week is hoogleraar sanctierecht Henny Sackers (Radboud Universiteit), die op 16 juli voor de tweede keer als marsleider (bestuursvoorzitter) eindverantwoordelijk is voor de Vierdaagse in Nijmegen. Hij is ook rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Oost-Brabant (strafsector). Marsleider, dat klinkt nogal militair. Wat houdt uw functie precies in? De titel ‘marsleider’ wordt sinds mensenheugenis […] Het bericht Henny Sackers over zijn f »»
Mr. Weblog

Nieuw: Asser-deel 2-IIb NV en BV – Corporate Governance

door REDACTIE MR. WEBLOG 15-07-2019

Deze uitgave geldt als standaardwerk op het gebied van Corporate Governance van de NV en BV. Met een complete en toegankelijke benadering brengt de titel helderheid in het bestuur van de hedendaagse NV en BV, het toezicht daarop door de raad van commissarissen en de bevoegdheden van de aandeelhouders. De titel beschrijft en analyseert de […]

Het bericht Nieuw: Asser-deel 2-IIb NV en BV – Corporate Governance verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Cassatieblog

Wet Bopz: na cassatie ex tunc; algemeen: van enkelvoudige naar meervoudige kamer

door REDACTIE CASSATIEBLOG 15-07-2019 HR 12 juli ECLI:NL:HR:2019:1202 Indien een enkelvoudige kamer het voornemen heeft de zaak na de mondelinge behandeling voor de beslissing te verwijzen naar een meervoudige kamer, kan zij dit al bij de behandeling aan partijen meedelen en kan zij erop wijzen dat, in het geval van die verwijzing, partijen kunnen verzoeken om (hernieuwde) behandeling door […] »»