Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Weblog ICTRecht

Concept nieuwe Standard Contractual Clauses

door REDACTIE WEBLOG ICTRECHT 25-11-2020 De afgelopen tijd stonden de Standard Contractual Clauses (SCC's) van de Europese Commissie vaak in het middelpunt van de belangstelling. Met name doordat onlangs in de Schrems II zaak niet alleen het Privacy Shield ongeldig verklaard is, maar tevens bepaald werd dat alleen het tekenen van de SCC’s niet voldoende is om een passend beschermingsniveau te bieden voor de doorgifte van persoonsgegevens naar landen buiten de Europese Economi »»
Zittingszaal 14

Publieksacademie: cybercrime

door REDACTIE ZITTINGSZAAL 14 25-11-2020 Deze lezing wordt donderdagavond vanaf 19.30 uur live gestreamd op de website van Dagblad van het Noorden. Het is de eerste keer dat we dit doen. De Publieksacademie voor de Rechtspraak bestaat sinds november 2014. Samen met het Openbaar Ministerie (parket Noord-Nederland), de rechtbank Noord-Nederland en de Rijksuniversiteit Groningen worden lezingen georganiseerd over thema’s uit … Meer lezen over Publieksacademie: cybercrime »»
AMS Advocaten

Tien klassieke uitspraken over aansprakelijkheid, nummer 6: Nefalit/Karamus

door REDACTIE AMS ADVOCATEN 25-11-2020 In de loop der jaren deed de Hoge Raad veel baanbrekende uitspraken binnen het altijd ontwikkelende aansprakelijkheidsrecht. Advocaat aansprakelijkheidsrecht Lennard Noordzij behandelt tien van deze (oudere) uitspraken. Eerder besprak hij (1) “Duwbak Linda”, (2) “Kleuterschool Babbel”, (3) “Poot/ABP”, (4) “Tandartsen” en (5) “Taxusstruik”. Hieronder behandelt hij het arrest “Nefalit/Karamus” uit 2006 (HR 31 maart 2006, … Continued Het bericht Tie »»
Stibbe Blog

Wat is de oplossing voor het democratisch tekort van gemeenschappelijke regelingen zoals GGD’s en Veiligheidsregio’s?

door REDACTIE STIBBE BLOG 25-11-2020 De Tweede Kamer is op dit moment bezig met de behandeling van het wetsvoorstel dat de Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr) wijzigt. Het wetsvoorstel moet de democratische legitimiteit van gemeenschappelijke regelingen verbeteren. Een gemeenschappelijke regeling is een samenwerkingsverband tussen overheden als gemeenten en provincies. In tijden van coronacrisis zijn de GGD’s en Veiligheidsregio’s bekende voorbeelden. Zijn deze organisaties vold »»