Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Jonathan van Ee (CMS) over de grensoverschrijdende faillissementspraktijk

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-07-2018

Jonathan van Ee (24) is op 11 juli 2018 beëdigd als advocaat en werkt bij CMS. Op Mr. Studenten, website voor ambitieuze rechtenstudenten, staat het hele artikel te lezen. LEES MEER->

Het bericht Jonathan van Ee (CMS) over de grensoverschrijdende faillissementspraktijk verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

FRANCHISE EN HET KARTELVERBOD

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-07-2018 Franchising neemt binnen het mededingingsrecht een bijzondere plaats in. Het is inherent aan een franchiseformule dat een franchisegever de opgebouwde kennis en intellectuele eigendomsrechten beschermt en een uniforme uitstraling van de formule bewaakt. Deze bescherming kan soms te ver gaan en daarmee in strijd zijn met het kartelverbod. In civiele procedures wordt regelmatig via de […] Het bericht FRANCHISE EN HET KARTELVERBOD verscheen eerst op »»
Mr. Weblog

GERBEN DEN HERTOG (SARFATY ADVOCATEN) OVER SCHAALGROOTTE

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-07-2018 Overstap van de week is Gerben den Hertog. Den Hertog versterkt als partner de corporate adviespraktijk van Sarfaty Advocaten. Hiervoor was hij partner bij Galavazi Den Hertog en heeft hij onder andere gewerkt bij Freshfields Bruckhaus Deringer en Boekel De Nerée. Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U heeft ervaring bij grotere kantoren. Waarom heeft […] Het bericht GERBEN DEN HERTOG (SARFATY ADVOCATEN) OVER SCHAALGROOTTE verscheen eerst o »»
Cassatieblog

Borgtocht is geen wederkerige overeenkomst: geen ontbinding

door REDACTIE CASSATIEBLOG 19-07-2018 HR 15 juni 2018, ECLI:NL:HR:2018:915 (Wave/ABN AMRO) Een borgtochtovereenkomst is geen wederkerige overeenkomst, maar een eenzijdige overeenkomst. Alleen de borg neemt een verbintenis op zich: daar staat niet een tegenprestatie van de schuldeiser tegenover. Daar doet niet aan af dat er uit de borgtochtovereenkomst ook verplichtingen voor de schuldeiser kunnen voortvloeien, zoals een jegens de borg in acht te nemen zorgvuldigheidsverplichting. Als »»
Cassatieblog

Amerikaanse 401 (k)-plans komen in aanmerking voor toepassing Wvps

door REDACTIE CASSATIEBLOG 19-07-2018 HR 13 juli 2018, ECLI:NL:HR:2018:1219 Voor de beantwoording van de vraag, of een buitenlandse pensioenregeling onder het toepassingsbereik van de Wvps valt, is beslissend of de buitenlandse pensioenregeling in de context van het maatschappelijke leven in het desbetreffende land een functie vervult die in voldoende mate overeenstemt met de functie van de Nederlandse pensioenregelingen waarop de Wvps van toepassing is, te weten: oudedagsvoorziening »»