Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

De Clercq

Optreden tegen onrechtmatige publicaties

door TEUN POUW 08-12-2016 Een publicatie van onware en/of misleidende informatie (bijvoorbeeld op een website of in een televisie-uitzending) kan voor een natuurlijk persoon of onderneming zeer schadelijk zijn. Zeker door de makkelijke verspreiding van publicaties via het internet is het onderwerp actueler dan ooit en zijn de belangen groot. Een benadeelde kan echter zowel vóór de publicatie als na de publicatie rechtsmiddelen inroepen. Afweging artikel 8 en 10 EVRMOm de »»
De Clercq

Stoppen met onderhandelen – wat mag wel en wat mag niet?

door JAN-WILLEM KOLENBRANDER 08-12-2016 Stoppen met onderhandelen – wat mag wel en wat mag niet?Voordat partijen een overeenkomst met elkaar sluiten, zullen ze doorgaans eerst overleg met elkaar willen voeren en onderhandelen over de voorwaarden van de overeenkomst. Zo ook in het geval van een franchiseovereenkomst. Hoewel de onderhandelingsruimte, die een individuele (kandidaat-)franchisenemer heeft om te onderhandelen met de franchisegever over het algemeen beperkt is in het geval v »»
De Clercq

Geen auteursrechtinbreuk bij “zuiver” embedden

door TEUN POUW 08-12-2016 De rechtbank Noord-Holland heeft uitspraak gedaan in een zaak (ECLI:NL:RBNHO:2016:8077) waarbij “embedden” centraal stond. Wat is embedden?Maar wat is “embedden” nou eigenlijk? De rechtbank Noord-Holland sprak in deze zaak over het begrip “insluiten”. Verder gaf de rechter de volgende omschrijving van het begrip “embedden”: “Als men iets embedt van een andere website op de eigen website laat men aldus een stukje van die andere website zien op de »»
De Clercq

De Nederlandse Franchise Code wordt wet – tien belangrijke aandachtspunten

door JAN-WILLEM KOLENBRANDER 02-12-2016 Recent heeft Minister Kamp van Economische Zaken aangegeven dat hij voornemens is de Nederlandse Franchise Code (NFC) een wettelijke basis te geven in Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek. Daardoor zal de NFC veranderen van een niet-afdwingbare branche code naar een rechtens afdwingbare regeling. Klik hier om de tekst van de NFC te raadplegen. Dit artikel bespreekt tien belangrijke aandachtspunten waar franchisegevers en franchisenemers rekening mee »»
De Clercq

Toch franchise wetgeving, aldus minister Kamp

door JAN-WILLEM KOLENBRANDER 29-11-2016 Mede naar aanleiding van het artikel ‘Franchising: waarom het eigenlijk best een goed idee is om van de franchiseovereenkomst een benoemde overeenkomst te maken’ (klik hier) heeft de Tweede Kamer vragen gesteld aan de Minister over franchisewetgeving (klik hier). Onlangs heeft minister Kamp in dat kader aangekondigd een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer te sturen teneinde de Nederlandse Franchisecode te voorzien van een wettelijke basis in Boek »»