Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

NJBlog

CETA en arbitrage

door COEN DRION 18-02-2020 Vooraf Coen Drion: Ik zou iedere criticaster willen uitnodigen om eens werkelijk een blik te werpen op de uitspraken die in dit soort arbitrages, meestal onder het regime van ICSID of UNCITRAL worden gedaan. »»
NJBlog

CETA en arbitrage

door COEN DRION 18-02-2020 Het aantal gevallen waarin door de aangezochte rechter serieuze tekortkomingen bij de arbitrale procedures werden geconstateerd, is zeer gering. »»
NJBlog

Bedreigingen voor de rechterlijke onafhankelijkheid

door KEES STERK 14-02-2020 Speech over de rechterlijke onafhankelijkheid in Europa, ter ere van het verschijnen van het European Yearbook of Constitutional Law. »»
NJBlog

Straffeloos talmen. De wil van de wetgever ten spijt

door GERARD SPONG, THIJS KELDER 14-02-2020 Het is onbevredigend dat ons hoogste rechtscollege de wil van de wetgever in korte tijd twee keer passeert, waarbij de verdachte telkens het onderspit delft. »»
NJBlog

Activistische rechters

door YBO BURUMA 10-02-2020 Vooraf Ybo Buruma: Anders dan 61% van de bevolking denkt, is de ruimte en de wens om politieke voorkeuren te laten doorklinken nagenoeg afwezig – ook in zeldzame gevallen waarin sprake is van vernieuwende rechtspraak. »»