Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

NJBlog

‘Europa’ verankeren in de Nederlandse Grondwet?

door TOM BARKHUYSEN 17-06-2019 Vooraf Tom Barkhuysen: Sinds de Tweede Wereldoorlog is op Europees en internationaal niveau een cruciaal en dynamisch constitutioneel raamwerk ontstaan dat voor Nederland dezelfde functie vervult als een grondwet, maar zonder dat dit een grondwettelijke … »»
NJBlog

‘Europa’ verankeren in de Nederlandse Grondwet?

door TOM BARKHUYSEN 17-06-2019 Het voorstel om de EU in de Grondwet op te nemen verdient een serieuze behandeling, maar het moet wel worden verbreed. »»
NJBlog

Een indringendere toetsing van besluiten: wat vindt het bestuur?

door REDACTIE 13-06-2019 Deze masterscriptie van Philippine de Bievre ziet op de effecten van een veelal toegejuichte ontwikkeling in het bestuursrecht: de tendens van de bestuursrechter om steeds vaker besluiten intensiever te toetsen. »»
NJBlog

Slaapwandelen

door CORIEN PRINS 11-06-2019 Vooraf Corien Prins: Natuurlijk is nu ook vrijwel iedereen achteraf via beeldmateriaal te herkennen. Maar het is toch anders als real time identificatie de standaard wordt. »»
NJBlog

Slaapwandelen

door CORIEN PRINS 11-06-2019 Gezichtsherkenning is niet slechts een nieuw instrument, maar heeft verregaande implicaties. Helaas komt de maatschappelijke en politieke discussie hier niet van de grond. »»