Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Gilles en het gajes van de rechtspraak

door REDACTIE MR. WEBLOG 23-08-2019

De Hoge Raad is een enorme hoerenkast. Zo. Dat staat er maar mooi. En het gerechtshof Amsterdam is natuurlijk een crimineel bolwerk. Maar het is plagiaat, want de tekst is niet door mijzelf bedacht, maar door een hagelschietende gemachtigde in fiscale zaken. De naam van de gemachtigde staat niet in het tussenarrest – laten we […]

Het bericht Gilles en het gajes van de rechtspraak verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Rectificatie artikel “de wet modernisering personenvennootschappen” van 7 augustus 2019.

door REDACTIE MR. WEBLOG 23-08-2019 In het artikel van 7 augustus 2019, met als onderwerp “de wet modernisering personenvennootschappen” is per abuis een onjuiste uitspraak gedaan over de status van het betreffende wetsvoorstel. Dit wetsvoorstel ligt namelijk nog niet ter aanname bij de Eerste Kamer, maar is nog in de voorbereidende fase. De invoering van deze wet is dus nog […] Het bericht Rectificatie artikel “de wet modernisering personenvennootschappen” van 7 augustus 2019. ver »»
Mr. Weblog

Eh, misdrijven oplossen met spraakanalyse?

door REDACTIE MR. WEBLOG 23-08-2019 Misdrijven helpen oplossen met spraakanalyse, kan dat? Wetenschapper Meike de Boer (Universiteit Leiden) denkt van wel. Door het analyseren van het woordje ‘eh’ hoopt ze de recherche te kunnen helpen bij het identificeren van personen. Stem vervormd De opsporings­diensten in Nederland tappen jaarlijks meer dan twintig­duizend telefoongesprekken af. Maar hoe weet je zeker of je […] Het bericht Eh, misdrijven oplossen met spraakanalyse? verscheen e »»
Mr. Weblog

Standaard cipier aanwezig bij advocatencontact in Rusland

door REDACTIE MR. WEBLOG 22-08-2019 Drie advocaten van Kennedy van der Laan hebben in Rusland trainingen gegeven aan mensenrechtenadvocaten. Ze deden dat op verzoek van Lawyers for Lawyers, in samenwerking met de Russische denktank Institute for Law ander Public Policy en de Nederlandse ambassade in Moskou. Hun meest indringende ervaring? “Dat er standaard een cipier aanwezig is bij de gesprekken […] Het bericht Standaard cipier aanwezig bij advocatencontact in Rusland verscheen ee »»
Mr. Weblog

‘Geef pachters en verpachters een plek in de pachtkamers’

door REDACTIE MR. WEBLOG 22-08-2019 “Geef pachters en verpachters een plek in de Pachtkamers.” Met dat pleidooi wil de agrarische organisatie LTO Nederland de kwaliteit van de pachtrechtspraak verhogen. Rentmeesters De pachtkamers van de rechtbanken en gerechtshoven oordelen over pachtconflicten en zijn samengesteld uit rechters en deskundigen namens pachters en verpachters. In de praktijk zijn dat veelal rentmeesters, schrijft LTO-bestuurder […] Het bericht ‘Geef pachters en verpa »»