Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

(Minstens) vijf redenen waarom je toch je vakantiedagen moet opnemen

door REDACTIE MR. WEBLOG 29-05-2020

Veel werkgevers vragen hun werknemers om in deze periode vakantiedagen op te nemen. Maar waarom zou je dat doen, nu je nergens heen kunt? Omdat het beter is voor je gezondheid en zelfs voor je carrière. Het plan was om een ouderwets voor- en tegenlijstje te maken, maar al snel bleek dat de opsomming met […]

Het bericht (Minstens) vijf redenen waarom je toch je vakantiedagen moet opnemen verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Corona-uitdagingen voor obligatiebeleggers

door REDACTIE MR. WEBLOG 29-05-2020 Door de coronacrisis verkeren steeds bedrijven in zwaar weer. Er is veel behoefte aan geld. De concurrentie is hevig. Beleggers krijgen de gekste zekerheden aangeboden: tot cruiseboten, oldtimers en eilanden aan toe. Diverse bedrijven zoeken de op en komen tegenover hun beleggers te staan met slinkse trucjes. Via de kleine lettertjes worden zekerheden “verhangen” en buiten bereik van beleggers geplaatst. Het is lawyers’ paradise. Het bericht Cor »»
Mr. Weblog

Beroepsopleiding Gemeentejuristen in september van start

door REDACTIE MR. WEBLOG 29-05-2020 De Beroepsopleiding Gemeentejuristen gaat in september 2020 weer van start. De opleiding biedt juristen die werkzaam zijn bij decentrale overheden verdieping en verbreding van kennis. Ook versterken deelnemers hun strategisch inzicht en oefenen zij in vaardigheden zoals proactief adviseren en onderhandelen. Het werk van de gemeentejurist wordt steeds complexer en veeleisender. Denk bijvoorbeeld aan de […] Het bericht Beroepsopleiding Gemeentejuri »»
Mr. Weblog

De nieuwste werkplektrends in het speelveld van ergonomie

door REDACTIE MR. WEBLOG 29-05-2020 Het speelveld van de ergonomie zet zich in alle werkvelden in en zo ook in kantoren. Daarin zet de ontwikkeling zich zelfs door met nieuwe werkplektrends. Een voorbeeld daarvan zijn de zit-sta werkplekken die inmiddels in menig kantoor al ingeburgerd zijn. Het afwisselen van de werkhouding is namelijk een belangrijk ergonomisch aandachtspunt. Binnen het ergonomische […] Het bericht De nieuwste werkplektrends in het speelveld van ergonomie versche »»
Mr. Weblog

Sekswerkers laten mensenrechtentattoo zetten

door REDACTIE MR. WEBLOG 29-05-2020 Tien sekswerkers hebben deze week ieder een letter van het woord ‘protection’ laten tatoeëren. Daarmee vragen ze aandacht voor het geweld en ongelijkheid waarmee ze worden geconfronteerd. Dinsdag 2 juni is de Internationale Dag van de Sekswerker. Sekswerkers krijgen niet de gelijke behandeling en zelfde bescherming als anderen, maar krijgen in plaats daarvan toenemend te […] Het bericht Sekswerkers laten mensenrechtentattoo zetten verscheen eerst »»