Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Modernisering ondernemingsrecht

Wetsvoorstel verbod antidemocratische organisaties aangenomen door Tweede Kamer

door REDACTIE MODERNISERING ONDERNEMINGSRECHT 16-10-2020 De rijksoverheid liet op 14 oktober weten dat het wetsvoorstel verbod antidemocratische organisaties is aangenomen door Tweede Kamer: Wetsvoorstel verbod antidemocratische organisaties aangenomen door Tweede Kamer Nieuwsbericht | 14-10-2020 | 09:00 Op het moment dat radicale of extremistische organisaties de … Lees verder »»
Modernisering ondernemingsrecht

Kopie identiteitsbewijs van de ubo – mag dat? | Wwft

door REDACTIE MODERNISERING ONDERNEMINGSRECHT 06-10-2020 Mag de Kamer van Koophandel een kopie identiteitsbewijs van de ubo verlangen? Lees verder op mijn algemene blog. »»
Modernisering ondernemingsrecht

Zoeken naar notariskantoor en notaris

door REDACTIE MODERNISERING ONDERNEMINGSRECHT 23-09-2020 Degene die op zoek is naar een notariskantoor, kan op de site notaris.nl van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) terecht. Via https://www.notaris.nl/page/zoek-een-notaris kan gezocht worden naar notariskantoren in alle plaatsen van Nederland. Informatie over individuele notarissen is te vinden via … Lees verder »»
Modernisering ondernemingsrecht

Ubo en ubo-register in de brochure KvK voor het notariaat | Wwft

door REDACTIE MODERNISERING ONDERNEMINGSRECHT 22-09-2020 Op 27 september gaat het ubo-register van start. Registratieplichtigen, zoals bv’s en personenvennootschappen, zijn zelf verantwoordelijk voor de opgave van de ubo. Zij kunnen ook aan een notaris vragen de opgave voor hen te doen. De Kamer van Koophandel heeft … Lees verder »»
Modernisering ondernemingsrecht

Pas op met aandelen aan toonder van naamloze vennootschappen!

door REDACTIE MODERNISERING ONDERNEMINGSRECHT 22-09-2020 Door: Lisanne Wigboldus Door een wetswijziging uit 2019 kunnen de houders van aandelen aan toonder in een naamloze vennootschap hun rechten verliezen als er geen actie wordt ondernemen. Ook bij het MKB komen nog oude naamloze vennootschappen voor met aandelen … Lees verder »»