Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Gratis webinar WAB

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-03-2019

Op 5 februari jl. heeft de Tweede Kamer na het indienen van een aantal amendementen de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) goedgekeurd. Het wetsvoorstel ligt nu voor bij de Eerste Kamer. De Wet Arbeidsmarkt in Balans is al vaker aangekondigd als dé wet die onvolkomenheden in de Wet Werk en Zekerheid gaat corrigeren. Maar is […]

Het bericht Gratis webinar WAB verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Corporate governance: in het hart van de maatschappelijke discussie

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-03-2019 Ondernemingen hebben met steeds meer belangen te maken. Bestuur en toezicht zijn onderwerp van maatschappelijke discussie, waarbij social media voor snelle oordelen zorgen. De taak van bestuurders en toezichthouders wordt zwaarder en aansprakelijkheid ligt op de loer. Corporate governance is de dagelijkse praktijk van de advocaten Harm-Jan de Kluiver (De Brauw Blackstone Westbroek) en Dewi […] Het bericht Corporate governance: in het hart van de »»
Mr. Weblog

Proef Haagse wijkrechter uitgebreid

door REDACTIE MR. WEBLOG 21-03-2019

De ervaringen met de wijkrechter in Den Haag zijn succesvol genoeg om de proef uit te breiden. Voortaan kunnen alle inwoners van Den Haag en omstreken bij burenruzies en andere conflicten in hun woonomgeving een beroep doen op een van de drie wijkrechters. Afgelopen najaar startte de rechtbank Den Haag in samenwerking met de gemeente […]

Het bericht Proef Haagse wijkrechter uitgebreid verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Cassatieblog

Vanaf welk moment is een bestuursorgaan aansprakelijk voor een onrechtmatig besluit?

door REDACTIE CASSATIEBLOG 21-03-2019 HR 15 maart 2019, ECLI:NL:HR:2019:353 (eiseressen/gemeente Den Haag) In deze zaak had een gemeente ten onrechte een bouwvergunning (fase I) geweigerd. De aanvraag was niet in strijd met het bestemmingsplan en de gemeente had buiten de daarvoor geldende beslistermijn beslist. Daardoor was de vergunning van rechtswege op dat moment verleend. De ABRvS stelde daarom vast dat het weigeringsbesluit onrechtmatig was. In deze procedure vorderde de aanvra »»
Cassatieblog

Causaal verband tussen onrechtmatig besluit en gestelde schade?

door REDACTIE CASSATIEBLOG 21-03-2019 HR 15 maart 2019, ECLI:NL:HR:2019:354 Of sprake is van een condicio sine qua non-verband tussen het onrechtmatige besluit en de gestelde schade, moet worden vastgesteld door de situatie zoals zij zich in werkelijkheid heeft voorgedaan te vergelijken met de hypothetische situatie die zich zou hebben voorgedaan als de onrechtmatige gedraging achterwege was gebleven. Achtergrond Het gaat in deze zaak om de vraag of eiseressen tot cassatie, gezamenli »»