Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

IE-Forum

Paul Steinhauser: de relatieve geldigheid van het merk

door REDACTIE IE-FORUM 25-11-2020 Het blijkt niet eenvoudig om met de wetgeving in de hand te beoordelen of het ene merk te dicht in de buurt komt van het andere merk. Of het nu gaat om een oppositie of een inbreukprocedure, meer dan eens wordt in hoger beroep anders geoordeeld dan in eerste aanleg. De betreffende artikelen van de UMV en de Merkenrichtlijn 2015 (hierna: MR) dienen als checklist bij het beoordelen van de criteria om de kans van slagen te beoordelen. Wat de juiste »»
IE-Forum

Vacature: advocaat-stagiair IE en reclamerecht bij Holla

door REDACTIE IE-FORUM 24-11-2020 Holla Advocaten is op zoek naar een advocaat-stagiair(e) intellectuele eigendom (IE) en reclamerecht, standplaats: Eindhoven. Beschik je over een recent behaalde juridische master met civiel effect of verwacht je die op korte termijn af te ronden? Heb je affiniteit met intellectuele eigendom (IE) en zou je je daarnaast willen ontwikkelen op het gebied van reclamerecht? Ben je daarnaast energiek, enthousiast en een echte team player? We komen gra »»
IE-Forum

Aanmelden voor het Nationaal Mediarechtcongres kan nog steeds

door REDACTIE IE-FORUM 23-11-2020 Actueler dan ooit, het Nationaal Mediarechtcongres 2020. We gaan online, met een interactief programma, met voldoende pauzes en onderling contact. Martijn van Dam licht de digitale strategie toe van de NPO, Remy Chavannes behandelt de Digital Services Act en Anke Strijbos en Roland Wigman geven een overzicht van het nieuwe Auteurscontracten- en vergoedingenrecht, mede na de implementatie van de Online Omroeprichtlijn. Met een paneldiscussie over »»
IE-Forum

Kamerbrief over evaluatie Wet auteurscontractenrecht

door REDACTIE IE-FORUM 23-11-2020 Minister Dekker stuurde op 18 november jl. het evaluatieonderzoek van de Wet auteurscontractenrecht [IEF 19532] naar de Tweede Kamer. Hij geeft daarbij zijn eerste reactie op het onderzoek. ‘Ik kan mij op hoofdlijnen vinden in de geconstateerde aandachtspunten en aanbevelingen van het onderzoek. Bij een aantal artikelen geven de onderzoekers aan dat deze in de praktijk weinig problemen oproepen c.q. dat de bepalingen door de praktijk als positie »»
IE-Forum

Roderick Chalmers gepromoveerd op de Handelsnaamwet

door REDACTIE IE-FORUM 23-11-2020 Vorige week is AKD-partner Roderick Chalmers Hoynck van Papendrecht gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op een bijna honderd jaar oude wet: de Handelsnaamwet. De wet is bedoeld om ondernemingen van elkaar te kunnen onderscheiden en om verwarring over namen te voorkomen. Lang functioneerde de wet prima, maar onder meer de opkomst van het internet maakt dat de wet niet meer van deze tijd is. Roderick: “De wet stamt uit een tijdperk »»