Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Uitstel nieuwe opleiding advocaten

door REDACTIE MR. WEBLOG 14-12-2018

Het gaat niet lukken om de nieuwe Beroepsopleiding Advocatuur in te voeren in maart 2020. De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) verwacht nu dat vernieuwde opleiding pas in september 2020 van start gaat, vertelde Johan Rijlaarsdam (Algemene Raad) tijdens de vergadering van het College van Afgevaardigden op 13 december 2018. “Maart 2020 is te ambitieus,” […]

Het bericht Uitstel nieuwe opleiding advocaten verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Cassatieblog

Schorsingsincident in cassatie bij faillissement procespartij

door REDACTIE CASSATIEBLOG 14-12-2018 HR 30 november 2018, ECLI:NL:HR:2018:2220 (De Vijf Musketiers/curatoren) Art. 27 Fw biedt de wederpartij van een failliet zonder meer het recht schorsing van de procedure te vorderen om de curator in het geding te roepen. Een afweging van belangen in verband met een eventuele zekerheidsstelling voor de proceskosten komt pas aan de orde indien de curator zou beslissen de procedure niet over te nemen en de andere partij om ontslag van instantie ver »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Regeling toezicht trustkantoren 2018

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 14-12-2018 Op 4 december jl. is de Regeling toezicht trustkantoren 2018 in de Staatscourant verschenen. De regeling treedt op 1 januari a.s. in werking. In de regeling zijn de vrijstellingen opgenomen, die inhoudelijk zijn overgenomen uit de huidige Vrijstellingsregeling Wet toezicht Trustkantoren, … Lees verder »»
Ivoren Toga

Terugblik en vooruitblik op stijlen van besturen en leidinggeven in het publieke domein

door REDACTIE IVOREN TOGA 14-12-2018 Inleiding Vanaf ruim 20 jaar geleden heb ik hoofdzakelijk in de rechtspraak zogeheten integraal leiding gegeven aan rechters en ondersteunende medewerkers in verschillende gerechten. Omdat ook ik een kind van mijn tijd ben weerspiegelen die stijlen in min of meerdere mate de bestuurskundige opvattingen die over het sturen van professionals de ronde deden. Het lijkt […] »»
Mr. Weblog

Advocaat duurder uit

door REDACTIE MR. WEBLOG 14-12-2018

De bijdrage van advocaten aan de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) stijgt het komende jaar met tien procent, en het jaar daarna met 9,5 procent. De oorzaak ligt volgens Johan Rijlaarsdam (Algemene Raad) in de hogere kosten voor tuchtrecht. Die waren in 2018 1,1 miljoen euro duurder dan begroot. Dat betekent dat de bijdrage van […]

Het bericht Advocaat duurder uit verscheen eerst op Mr. Online.

»»