Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Zittingszaal 14

De lelijke vogel

door REDACTIE ZITTINGSZAAL 14 23-03-2019 Ik keek en luisterde afgelopen week naar drie inbrekers. Twee van de drie zijn jongelingen, zij staan misschien wel aan het begin van een carrière. De derde is een oude rot die met inbreken wil stoppen. Hij wil nu ervaringsdeskundige worden. De oude rot heet Rick, is 44 jaar, geboren in Winschoten. Ooit ging het … Meer lezen over De lelijke vogel »»
Mr. Weblog

E-mail? Wat is dat?

door REDACTIE MR. WEBLOG 22-03-2019

‘Wat zou PDF betekenen?’, vroeg laatst een van onze überjurken in Den Haag zich af. PostDuiF? Per Direct Faxen? Papierloos Dus Fout? Onze huisbejaarden snappen het niet. In ieder geval niet de AG. Deadlines zijn prima, vooral voor de wederpartij natuurlijk. Ondertussen zijn ze vreselijk, vooral als je ze niet haalt. Een advocaat werd onlangs […]

Het bericht E-mail? Wat is dat? verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

‘Cultuuromslag nodig bij de Rechtspraak’

door REDACTIE MR. WEBLOG 22-03-2019 De Rechtspraak heeft een cultuuromslag nodig om maatschappelijk relevant te blijven. Dat oordeelt de Commissie Visitatie Gerechten 2018 in haar rapport ‘Goede rechtspraak, sterke rechtsstaat.’ Volgens de commissie kampt de rechtspraak met personele krapte en financiële schaarste en ontbreekt een heldere rolverdeling tussen de Raad voor de rechtspraak en de gerechten. Bovendien is er onvoldoende […] Het bericht ‘Cultuuromslag nodig bij de Rechtspr »»
Mr. Weblog

Korte civiele procedure bij Rechtbank Amsterdam

door REDACTIE MR. WEBLOG 22-03-2019 In juni van dit jaar start het team Handel van de Rechtbank Amsterdam met een nieuwe procedure. Deze verkorte procedure is een tussenvorm tussen het kort geding en de traditionele bodemprocedure. De verkorte procedure is geschikt voor bodemzaken die geen uitgebreide getuigenverhoren of deskundigen-onderzoek vereisen. De zaken worden behandeld op een wijze die grotendeels overeenkomt […] Het bericht Korte civiele procedure bij Rechtbank Amsterdam »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Het privaatrecht bestaat niet voor het ministerie van Financiën | antwoord kamervragen identiteitsfraude

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 22-03-2019 Het ministerie van Financiën liet recent blijken niet van privaatrechtelijke principes op de hoogte te zijn. Zo werden onlangs kamervragen beantwoord, waarin het ministerie het deed voorkomen dat banken alleen identificeren en de identiteit verifiëren, aan de hand van bijvoorbeeld … Lees verder »»