Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

‘Thuisbezorgd van Azië’ verkocht

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-04-2019 Het Nederlandse TakeAway verkoopt de activiteiten van Takeaway.com in Vietnam (bekend onder vietnammm.com) aan Woowa, eigenaar van marktleider Baedal Minjok in het Aziatische land. Takeaway verkrijgt in de deal tevens een belang van 0,25 procent in Woowa. Erwin Rademakers, dealmaker voor AKD: “ Deze transactie was zowel inhoudelijk als in de manier van werken bijzonder. […] Het bericht ‘Thuisbezorgd van Azië’ verkocht verscheen eerst op Mr. Onlin »»
Mr. Weblog

Privacybescherming van de UBO

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-04-2019

Op dit moment ligt er een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer voor het verplicht stellen van de registratie van de UBO. Dit voorstel houdt in dat per 1 januari 2020 iedere vennootschap, stichting, coöperatie en vereniging verplicht is om bij haar Kamer van Koophandel-registratie op te nemen wie haar UBO (Ultimate Beneficial Owner) is. Met andere woorden: […]

Het bericht Privacybescherming van de UBO verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Mr. Weblog

Arbeidsrecht-advocaat Joost Berculo: ‘De crux zit in de toepasbaarheid van juridische kennis’

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-04-2019 In het pand van OSR juridische opleidingen aan de Nieuwegracht zat ooit een instituut van de Utrechtse rechtenfaculteit. Arbeidsrecht-advocaat Joost Berculo herinnert zich hoe hij daar destijds bij een strenge professor met knikkende knieën een mondeling examen moest afleggen. Inmiddels is hij zelf al ruim dertig jaar praktijkdocent bij OSR. Hij verzorgt incompany cursussen en […] Het bericht Arbeidsrecht-advocaat Joost Berculo: ‘De crux zit in d »»
Mr. Weblog

Hogere schadevergoeding na voorarrest

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-04-2019 Verdachten die onterecht in voorarrest hebben gezeten krijgen voortaan een hogere schadevergoeding. Bij het bepalen van de periode waarvoor schade moet worden vergoed, tellen alle dagen volledig mee. Oriëntatiepunten Na een uitspraak van de Hoge Raad heeft het Landelijk Overleg Vakinhoud Strafrecht (LOVS) besloten om de afspraken over artikel 89 van het Wetboek van Strafvordering […] Het bericht Hogere schadevergoeding na voorarrest verscheen eer »»
Mr. Weblog

Boetiekkantoren veroveren M & A-markt

door REDACTIE MR. WEBLOG 19-04-2019 Boetiekkantoren veroveren de Nederlandse markt van fusies en overnames. Dat blijkt uit cijfers van de MenA Tables 2014-2018, waaruit Robert van Beemen (Venturis Consulting Group) citeert in zijn artikel ‘Juiste titel en grijs pak zijn geen garantie meer’ op M&A Community. De opmars van de boetiekkantoren in Mergers and Acquisitions (M&A) betreft niet alleen het […] Het bericht Boetiekkantoren veroveren M & A-markt verscheen eerst op M »»