Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Mr. Weblog

Commissie insolventierecht benoemd

door REDACTIE MR. WEBLOG 24-04-2019 Minister Dekker (voor Rechtsbescherming) heeft de commissie insolventierecht ingesteld en de leden voor deze commissie benoemd. De instelling van deze nieuwe commissie vloeit voort uit de Wet modernisering faillissementsprocedure’ die per 1 januari in werking is getreden. De commissie heeft tot taak de regering en de beide Kamers der Staten-Generaal te adviseren over wetgeving op […] Het bericht Commissie insolventierecht benoemd verscheen eerst »»
Mr. Weblog

Susanne van de Pest (Van der Feltz advocaten) over de civiele-vastgoedpraktijk

door REDACTIE MR. WEBLOG 24-04-2019 Overstap van de week is Susanne van de Pest. Van de Pest is met ingang van 1 maart 2019 het civiele bouwrechtteam van Van der Feltz advocaten komen versterken. Zij is vastgoedadvocaat, gespecialiseerd in civiel bouwrecht en huurrecht. Hiervoor heeft zij onder meer bij Severijn Hulshof advocaten gewerkt. Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Wat […] Het bericht Susanne van de Pest (Van der Feltz advocaten) over de civiele-vastgoedpraktijk ver »»
Mr. Weblog

Rembrandt-ets gevalideerd via blockchain

door REDACTIE MR. WEBLOG 24-04-2019 Een zeventiende-eeuwse ets van Rembrandt is vereeuwigd met behulp van meerdere blockchains. Notaris Femke Stroucken (CMS) was bij het project betrokken. Doel van deze wereldwijde primeur: betere bescherming tegen kunstfraude. De validatie van Rembrandts ets The Virgin and Child in the Clouds door validatiebedrijf V-ID vond plaats bij kunsthandel Douwes Fine Art in Amsterdam,. Door […] Het bericht Rembrandt-ets gevalideerd via blockchain verscheen »»
Mr. Weblog

Hoge Raad organiseert twee Lentelezingen

door REDACTIE MR. WEBLOG 24-04-2019

Wegens succes geprolongeerd: de lezingen van de Hoge Raad. Dit voorjaar organiseert het hoogste rechtscollege twee Lentelezingen. De eerste gaat over Hugo de Groot. Afgelopen jaar organiseerde de Hoge Raad een reeks Lente- en Herfstlezingen. Daarbij stond het  schilderij ‘Hoge Raad’ van Helen Verhoeven, dat in het gebouw van de Hoge Raad hangt, centraal. Dit […]

Het bericht Hoge Raad organiseert twee Lentelezingen verscheen eerst op Mr. Online.

»»
Ellen Timmer - juridische artikelen

De mens als fout

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 24-04-2019 Degenen die Duits lezen raad ik aan het artikel “Der Mensch als Fehler” van Sarah Spiekermann in de Süddeutsche te lezen. Het artikel gaat over de ontwikkelaars die kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ‘AI’) ontwikkelen. Hun vertrekpunt is vaak “DAU”,  de … Lees verder »»