Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

Bescherm Nederlanders met een ongewenste tweede natonaliteit | denk ook aan de Accidental Americans

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 02-06-2020 Het lid van de Tweede Kamer Jan Paternotte diende onlangs een initiatiefnota in bij de Tweede Kamer onder de titel “Bescherm Nederlanders met een ongewenste tweede nationaliteit“. De indiener bespreekt de problemen van mensen met een tweede nationaliteit waar ze … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Lijst van soortgelijke juridische constructies als trusts | artikel 31 lid 10 AMLD4 | Wwft

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 01-06-2020 In de wondere wereld van de misdaadbestrijding is besloten om Angelsaksische trust en alles wat er op lijkt met wortel en tak uit te roeien. Ik vermoed dat de Fransen daar achter zitten, omstreeks 2016 hadden ze al een openbaar … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Witwasbestrijdingsmarketing | Wwft, surveillance

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 31-05-2020 De marketing van de witwasbestrijding is verbluffend goed. Een mooi voorbeeld is te vinden in het artikel The world’s dirty money by the numbers door Arnau Busquets Guàrdia dat in Politico verscheen, met het leuke onderkopje “Regulations are in place … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Cybersecurity is ondergeschoven kindje bij de rijksoverheid | Algemene Rekenkamer over BuZa

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 30-05-2020 De Nederlandse overheid heeft grote verwachtingen van digitale hulpmiddelen, wat onder meer blijkt uit de plannen voor digitale samenwerking bij bestrijding van misdaad. Intussen is door de Algemene Rekenkamer meerdere malen aangedrongen op verbetering van digitalisering en inzet van IT, … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Corona-hulp of crowd control? | Tijdelijke wet informatieverstrekking RIVM in verband met COVID-19

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 29-05-2020 Zo langzamerhand beginnen veel mensen genoeg te krijgen van de anderhalve meter. In verband daarmee is de vraag wat de bedoeling is van het wetsvoorstel Tijdelijke wet informatieverstrekking RIVM in verband met COVID-19 dat vandaag door de Staatssecretaris van EZ … Lees verder »»