Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

Telco’s faciliteren criminelen en soms komen ze een kantonrechter tegen

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 16-04-2019 Lang geleden verbaasde ik me er al over dat telecombedrijven (telco’s) slordig met persoonsgegevens omgaan en identiteitsfraude faciliteren. Onlangs deed de rechter in Amsterdam uitspraak in een zaak waarin telco’s andersoortige criminaliteit faciliteerden. Incassobureau Direct Pay probeerde voor telco T-Mobile … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

De nieuwste schurkenstatenlijst

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 15-04-2019 Het maken van lijsten met landen die ‘belastingparadijs’ zouden zijn of onvoldoende zouden doen aan criminaliteitsbestrijding (bestrijding van witwassen), neemt bizarre vormen aan. Zo lees ik in dit bericht dat een Amerikaanse instantie in een rapport, de US International Narcotics … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Gevaarlijk Saksen | justitiële gezichtsherkenning in Saksen

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 14-04-2019 Duitsland lijkt een gevaarlijk land te zijn. En Saksen moet wel de gevaarlijkste bondsstaat zijn, want in dat land is een wet aangenomen die het mogelijk maakt dat in de helft van Saksen en in de aangrenzende gebieden in Tsjechië … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

E-mail is onveilig maar niemand doet iets

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 13-04-2019 Al langer besteed ik op dit blog aandacht aan het feit dat e-mail volledig onveilig is en niet geschikt voor vertrouwelijke communicatie en zelfs niet voor ‘gewone’ persoonsgegevens, zoals naam en adres. Hoewel die boodschap door diverse partijen wordt gebracht, … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Informatieoverload

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 12-04-2019 Een van de belangrijkste kwalen van deze digitale tijd is de overvloed aan informatie die mensen geacht worden tot zich te nemen. Daaraan zijn onder meer de makers van digitale apparaten schuldig, bijvoorbeeld doordat alle apps op die apparaten in … Lees verder »»