Zoek op rechtsgebied:

Toon blog:

Toon auteur:


Zoek op type organisatie:


Door in te loggen kunt u uw persoonlijke filters activeren.

Ellen Timmer - juridische artikelen

Wwft in het vastgoed | publicatie EPRS

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 15-02-2019 Er is geen domein waarin zoveel onzin wordt verkocht, als in de witwasbestrijding (met die bevinding maak ik me niet populair). Recent heeft European Parliamentary Research Service (EPRS) een duit in het zakje gedaan met een publicatie over witwasbestrijding in … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Beveiliging van kritische infrastructuur in Nederland

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 14-02-2019 In het buitenland wordt het ‘kritische infrastructuur’ genoemd. Die kritische infrastructuur moet worden beschermd, in Nederland is dat gebeurd door de ‘Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen‘ (Wbni). De naam van de wet is vaag en breed; je zou zeggen dat … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Wwft | advocaat moest eigen ongebruikelijke transacties melden | accountant die valse facturen niet ontdekte handelde niet in strijd met Wwft

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 13-02-2019 Het is bijzonder hoe de tuchtrechter omgaat met de regels die voor beroepsbeoefenaren gelden. Advocaat en de derdengeldenrekening Op 17 december 2018 deed de Raad van Discipline een tuchtrechtelijke uitspraak over een advocaat die zijn derdengeldenrekening gebruikte in strijd met … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Mislukking van de witwasbestrijding | Wwft

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 12-02-2019 Uit de vele berichten die de afgelopen tijd zijn verschenen over criminaliteitsbestrijding door banken, kan worden afgeleid dat het regelgevend concept dat hier achter zit mislukt is, nu de banken niet slagen in de door de overheid aan hen opgelegde … Lees verder »»
Ellen Timmer - juridische artikelen

Hoe Europa de risico’s van PSD2 onderschat | publicatie over veilige toegang tot rekeninginformatie

door REDACTIE ELLEN TIMMER - JURIDISCHE ARTIKELEN 12-02-2019 Op dit moment worden burgers van allerlei kanten gewaarschuwd voor de risico’s van PSD2, “Payment Services Directive 2“, de Europese regeling die het mogelijk maakt dat nieuwe financiële ondernemingen, de zgn. ‘rekeninginformatiedienstverleners‘  en ‘betaalinitiatiedienstverleners‘ toegang krijgen tot de bankrekening van … Lees verder »»